James Franco režíruje nekrofily a hraje "pedofily"

Vydáno: 30.08.2013 18:00 - | foto: facebook tvůrce

Jamese Franca není nikdy dost. Jím režirovaný film Child of God podle předlohy Cormaca McCarthyho má první teaser. A Palo Alto, které je adaptací jeho knihy, se představuje v první upoutávce.
Fotografie z filmu  / Interior. Leather Bar.Nedávno jsme vám přinesli informaci, že dokufikce Interior. Leather Bar, kterou James Franco spolunapsal, spolurežíroval a hraje v ní, našla amerického distributora. Zároveň jsme recenzovali dvě biografie ze 70. let, thriller The Iceman a dramedii Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna, v nichž má Franco malé cameo človéka z porno branže. Mezitím ale nezahálel, protože stihnul napsat knihu Palo Alto, kterou se rozhodla adaptovat celovečerně režijně i scenáristicky debutující Gia Coppola (ano, z rodiny Coppolových), a podle knihy populárního spisovatele Cormaca McCarthyho natočil svůj třetí celovečerní snímek Child of God.

Child of God bude k vidění na benátském filmovém festivalu, kde bylo zařazeno do soutěžní sekce. Příběh zasazený do Tenesseee 60. let vypráví o Lesteru Ballardovi, který se vzdálí společenským normám natolik, že začne žít v jeskyni a páchat trestné činy včetně pedofilie a nekrofilie. Zveřejněný teaser se sestává pouze ze dvou záběrů na ústřední postavu, ke kterým hraje banjo. V této atmosferické záležitosti budou mít výraznější role Tim BlakeJim Parrack a Scott Haze. Měl by se objevit i sám James Franco, pro kterého jde po Interior. Leather Bar. a As I Lay I Dying o třetí režijní zářez ve filmografii... letos.  

Fotografie z filmu  / Interior. Leather Bar.Palo Alto nemá festivalovou premiéru v Benátkách, a tak je třeba si počkat do Itálie nebo do Toronta. Debut Giy Coppolové, která předtím dělala videoklipy a reklamy, evokuje prvotinu její příbuzné Sofie Smrt panen, ale s přidanou perspektivou kluků. Oficiální synopse prozrazuje pouze to, že ústřední čtveřice - Teddy, April, Fred a Emily - pijí, berou drogy a souloží. Z první upoutávky se dá vytušit, že nepůjde jenom o další z portrétů dospívání, ale i o milostný trojúhelník mezi stejně starým klukem a dívkou a jejím učitelem. V obraze dospívající mládeže, kdy holkám jde o lásku a klům o problémy, zatímco dospělí to kombinují, hraje Emma Roberts či Val Kilmer. A taky James Franco, který zde má roli učitele-fotbalového trenéra, kterého žačky obdivují.

Kdo by ho taky neobdivoval, když za jeden rok režíruje tři filmy, v nichž má výraznější role, a ještě stihne hrát ve snímku, který je adaptací jeho knihy? Nebo vám příjde, že stejně jako bylo "přegoslingováno", je teď "přefrancováno"?


Teaser trailer k Child of God.

Trailer k Palo Alto.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Pedofilie není trestná (Gabriel Svoboda, 30.08.2013 20:29) Reagovat

    Pedofilie a nekrofilie nejsou trestné činy, v trestním zákoníku o nich nenajdete ani písmenko. Nemám statistiky o nekrofilii, ale 90 % sexuálních zneužití dítěte páchají nepedofilové a pravděpodobně většina pedofilů děti nezneužívá.

    http://www.novinky.cz/zena/vzt...
    http://www.lidovky.cz/weiss-pe...
    http://kasz.sweb.cz/LN_1405200...

    • Re: Pedofilie není trestná (Marek, 30.08.2013 23:27) Reagovat

      Pravda, pedofilie a nekrofilie jakožto sexuální úchylky nejsou trestnými činy, ovšem sex s dětmi a mrtvolami jsou zákonem postižitelné, na což jsem v textu narážel. Byla to zkratka, snad spíš významově zjednodušující než fakticky chybná.

      Jinak ty odkazované články vychází z tvrzení jednoho zdroje, čímž si na věrohodnosti moc nepřidávají. Nerad bych ale, aby se diskuze zvrhla v obhajobu pedofilie (resp. jako vrozené orientace klidně, ovšem stále jde o sexuální úchylku, nikoliv odchylku jako homosexualita).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY