Top 20 ČR: Kick-Ass 2 propadlo, zaujala Letadla

Vydáno: 27.08.2013 08:57 - Alžběta Fridrichová | foto: Falcon

Naopak Letadla předvedla famózní útok na vedoucí pozici a v dramatickém souboji s partičkou modrých skřítků nakonec získala zasloužené zlato. Bronz si připsala česká novinka Líbánky.
Fotografie z filmu Šmoulové / The Smurfs

Zbrusu nová disneyovka Letadla o víkendu ovládla česká kina, ačkoliv chybělo málo a jedničku by si už potřetí připsaliŠmoulové 2. V těsném souboji nakonec novinka Klaye Halla přilákala zhruba o tři stovky diváků více. Ti nakonec sehráli rozhodující roli, když svými vstupenkami vytvořili stočtyřicetitisícový náskok. Letadla tak lehce překonala čtyřmilionovou hranici, a tak dosáhla až na samý vrchol žebříčku.

Šmoulové 2 si od minula udržely vcelku stabilní výsledek, což nebývá na nejvyšších místech úplně zvykem. Sklouzli tedy pod čtyři miliony, ale česká premiéra snímku Líbánky je nemohla ani v nejmenším ohrozit. Novinku s Aňou Geislerovou shlédlo přes víkend skoro sedmnáct tisíc diváků, na což nestačil Percy Jackson: Moře nestvůr s milionem šest set. O slušných sedm procent od posledně posílila česká hudební komedie Revival, a zůstává tak na páté příčce, zatímco životopisný snímek jOBS, který v premiéře obsadil trojku, tentokrát spadl až na šestku.

Fotografie z filmu Líbánky / LíbánkyTeprve sedmou příčku si byla schopna urvat premiéra očekávaného akčňáku Kick-Ass 2. I navzdory pořádné mediální propagaci si dvojka oproti premiéře jedničky v roce 2010 připsala jen o necelých dvě stě tisíc víc a startuje z o dvě příčky horší pozice. O čtyři místa sestoupila dvojka Machrů a po třech to vzaly horory V zajetí démonů a Očista, které tak končí první půlku žebříčku. Na jedenáctku se v konkurenčním boji propadl animákJá padouch 2, zatímco dvanáctku si úspěšně podržel poslední počin Woodyho Allena Jasmíniny slzy.

Posun o čtyři novinky potkal o víkendu hned trojku svalnatých snímků Red 2, Pot a krev a Wolverine. Na šestnáctku klesla Univerzita pro příšerky, zatímco sedmnáctka zůstala beze změny s Podfukáři, kteří nahradili na místě nejvytrvalejšího snímku  Velkého Gatsbyho, jenž se tentokrát do topky nedostal. Plusová procenta si připsali Stážisti i Pěna dní, která se zpět na výsluní dostala z pětadvacítky. Poslední místo připadlo Světové válce Z se ztrátou sedmačtyřiceti procent.

Nejočekávanější novinkou tohoto týdne bude bezpochyby akční sci-fi Elysium s Mattem Damonem v hlavní roli. Dočkáme se také americké komedie Millerovi na tripu nebo španělského mysteriózního dramatu Verbo. Z českých luhů a hájů přestaví Jitka Němcová svůj dokument Jsem slavná, tak akorát.


TOP 20: VÍKEND OD 22. 8. 2013
  1. Letadla 4,1 mil. (novinka)
  2. Šmoulové 2 3,9 mil.
  3. Líbánky 2,4 mil. (novinka)
  4. Percy Jackson: Moře nestvůr 1,6 mil. 
  5. Revival1,1 mil.
  6. jOBS 954 tis.
  7. Kick-Ass 2 930 tis. (novinka)
  8. Machři 2 796 tis.
  9. V zajetí démonů 562 tis.
  10. Očista 472 tis.
     

  11. Já padouch 2 414 tis.
  12. Jasmíniny slzy 373 tis.
  13. Pot a krev 366 tis.
  14. Red 2 275 tis.
  15. Wolverine 214 tis.
  16. Univerzita pro příšerky 150 tis.
  17. Podfukáři 63 tis.
  18. Stážisti 61 tis.
  19. Pěna dní 51 tis.
  20. Světová válka Z 43 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY