"Matt Damon je Jason Bourne."

Vydáno: 27.08.2013 11:24 - | foto: Falcon

Tato věta se objevila na plakátech ke každému dílu trilogie. Herec svou účast na případných pokračováních podmiňoval přítomností režiséra Paula Greengrasse. Zdá se, že by se oba mohli k sérii vrátit.
Jeremy Renner ve filmu Bourneův odkaz / The Bourne LegacyUniversal se snažil na bourneovskou trilogii (Agent bez minulosti, Bournův mýtus, Bourneovo ultimátum) navázat Bourneovým odkazemJeremy Rennerem jako Aaronem Crossem. Navzdory přítomností scenáristy celé série Tonyho Gilroye na režisérské stoličce byl "spin-off" nejméně komerčně úspěšný. Před necelým měsícem bylo oznámeno pokračování, ve kterém se ke své roli měl Renner vrátit.

V těchto dnech ale probíhá jednání s Mattem Damonem a režisérem Bourneova mýtu a Bourneova ultimáta Paulem Greengrassem o jejich návratu. Výsledek domluvy by neměl mít vliv na vznikající pokračování odnože s dalším agentem. Hvězda Elysia se totiž už několikrát vyjádřila, že si neumí představit spojení Bournea s Crossem, ačkoliv má Rennera rád jako herce i jako člověka.

Vypadá to, že poPlakát filmu Bourneovo ultimátum / The Bourne Ultimatumkud vše dobře dopadne, mohli bychom mít dvě pokračování. Jedno se samotným Mattem Damonem, který je Jason Bourne, ale jenom s Greengrassem, druhé s Jeremy Rennerem jako Aaronem Crossem. Je otázkou, nakolik se osudy obou postav budou protínat, když se tři akty Bourneova ultimáta odehrávaly před epilogem Bourneova mýtu a k tomu se paralelně odvíjelo dění Bourneova odkazu. Tato vertikalizace vyprávění byla ale specifická pro Tonyho Gilroye, jehož první nástřel zápletky potenciálního čtvrtého dílu se před lety nezamlouval Damonovi. Je navíc známo, že v případě pokračování Odkazu Gilroye za psacím strojem/notebookem s otevřeným textovým souborem nahradí Anthony Peckham, scenárista Sherlocka Holmese a biografického sportovního dramatu Invictus: Neporažený, ve kterém si zahrál Matt Damon.

A nakonec to vypadá, že informace o jednání s Greengrassem a Damonem není pravdivá, protože několik hodin po jejím zveřejnění na zpravodajských serverech byla "zdroji uvnitř studia" popřena. Nejedná se však o dementaci, fanouškové mají stále naději. Damon by po Elysiu, které si v kinech vede pod očekávání, potřeboval zaručenou komerční jistotu. Vše tak záleží nejspíš na Greengrassovi, který má ale nabitý program. Brzy začne propagovat dokudrama Kapitán Phillips, které jde v listopadu do kin, pracuje na snímku Memphis a spekuluje se o tom, že by mohl režírovat politické drama The Trial of the Chicago 7 oscarového scenáristy Aarona Sorkina.

Chtěli byste pokračování s Bournem a spin-off s Crossem, nebo byste si vystačili jenom s jedním? A kterým z nich? A bude Bourne ještě Bournem bez Gilroye?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY