Divergent: první trailer na nástupce Hunger Games

Vydáno: 26.08.2013 08:56 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Další adaptaci dystopické teen novely, kde teenageři bojují za třídní rovnopráví, natočil Neil Burger, režisér povedeného Všemocného. V hlavní roli s Shailene Woodley nebo Kate Winslet. UPDATE: doplněno o vysvětlující featurette.
Fotografie z filmu  / DivergentTwilight, Hunger Games, Nádherné bytosti, Hostitel, Mortal Instruments a teď také Divergent. Young adult novely zkrátka letí a i když u nich není předem zaručený úspěch (viz aktuální Box Office), producenti stále tyto příběhy o silných dívčinách, které se musely vypořádat s nástrahami lásky a bojem o spravedlnost, tlačí do produkce, vzhledem k úspěšným knižním předobrazům, jež vzývají náctileté fanynky.

Při pohledu nejen na trailer, ale také na synopsi, můžeme říct, že se nám tady rýsuje nový pokus o okázalé navázání na úspěch Hunger Games. Strohá upoutávka odhaluje minimum skutečně zajímavých záběrů, smršťuje se jen na letmé načrtnutí dystopického světa, dále se soustředí na hlavní hrdinku s komplikovanou, ale zároveň fyzicky zdatnou osobností. Ve světě Divergent se tak nebude muset rozhodnou pouze pro to, jakého chlapce si vybere, ale také do jaké z pěti frakcí futuristického Chicaga se při dosažení věku šestnácti let zařadí – půjde o Mírumilovnost, Upřímnost, Odevzdanost, Sečtělost nebo Neohroženost (viz infografika v galerii)?

Jak to tak ale vypadá, tak žádná, protože tohle podivné uspořádání systému se mladé Tris (Shailene Woodley) rozhodně nelíbí...a rozhodne se proti němu bojovat. Minutový trailer filmu, jenž natočil tvůrce povedeného Všemocného Neil Burger, zatím zkrátka vypadá jako naprosto uniformní úlitba cílovému publiku (včetně vyprázděného vizuálu plného šedých barev) a aby výsledek opravdu zaujal a neprezentoval se jen jako klon výše zmíněných YA filmů, bude muset ještě hodně zapracovat.

Trailer zhlédněte ze streamu níže. V galerii také najdete infografiku k filmu. Update: pokud by vám však stále nový svět a příběh nebyl jasný, můžete si dole pustit ještě jeden featurette, který vám vše dopodrobna vysvětlí.


Originální trailer filmu Divergent

Featurette #1 k filmu Divergent


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY