Tvůrce District 9 a Elysium natočí další sci-fi thriller

Vydáno: 14.08.2013 18:00 - | foto: facebook tvůrce

Navzdory mírnému zklamání z tržeb Elysia společnost Sony zafinancuje nový snímek Neila Blomkampa Chappie. O čem bude a jakou úlohu v něm ztvární Sharlto Copley?
Sharlto Copley ve filmu District 9 / District 9Debut Neilla Blomkampa District 9 byl velkým komerčním úspěchem, za což vděčil promyšlenému virálnímu marketingu, který diváka předem seznamoval s fikčním světem a jeho zákonitosmi, produkční záštitě Petera Jacksona, jehož jméno zafungovalo jako značka, a pozitivní šeptandě o velmi originálním díle.

I kritici byli johannesburgskému rodákovi nakloněni, když vedle společenského přesahu kritiky apertheidu chválili i nápadité smíchání filmových a dokumentaristických postupů do soudržného a nápaditého celku. Elysium, které se na tento úspěch snažilo navázat, ale zatím vzbudilo svou nedůmyslnou kritikou třídního rozdělení společnosti u odborné veřejnosti spíše rozporuplné reakce a v kinech si vede pod očekávání. Za první víkend nepřekonalo tržby nejenom Districtu 9, ale i dvou letošních sci-fi blockbusterů jako Nevědomí a Pacific Rim, které nevycházely ze žádné předlohy.

Přesto ale skončilo v žebříčcích návštěvnosti ve Spojených státech, Rusku, Švédsku, Ukrajině a na Taiwanu první, a tak se společnost Sony rozhodla s peněžitou výpomocí od firmy MRC financovat, propagovat a distribuovat další Blomkampův sci-fi thriller Chappie. Blomkamp k němu napsal scénář spolu s Terri Tatchellovou, s níž spolupracoval na své režijní prvotině, a našel místo i pro svého stálého herce Sharlta Copleyho, který mu vděčí za to, že se prosadil v Hollywoodu. Copley pouze namluví robota s umělou inteligencí, jenž je ukraden místními gangstery, kteří ho chtějí použít pro své nekalé účely. Zloděje patřící k jihoafrickému kontra-kulturnímu hnutí si zahraje rapové-raveové hudební duo Die Antwoord (Ninja a Yolandi Visserová).

Třeba se napotřetí povede Blomkampovi zopakovat úspěch District 9, i když se jako nápadité zdá pouze obsazení. Nápad o robotovi s umělou inteligencí totiž vychází z jeho kraťasu Tetra Vaal, na který se můžete podívat níže. Co na něj říkáte? A uměli byste si ho představit v komediálním provedení? 

Blomkampův kraťas Tetra Vaal.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY