Top 20 ČR: Šmoulové 2 jsou animovanou premiérou roku

Vydáno: 13.08.2013 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Falcon

Přesně po dvou letech se do kin vrátila celá šmoulí parta, jak si ji pamatujeme ze stoletého seriálu. Suverénně ovládla TOP 20 a stala se animovanou premiérou roku.
Dwayne Johnson, Mark Wahlberg ve filmu Pot a krev / Pain & Gain

O tom, že Šmoulové prostě frčí i po letech, není při pohledu na aktuální víkendovou bilanci rozhodně pochyb. O celý milion a půl přestřelili červencovou premiéru dvojky Já padouch, čímž se posouvají do čela žebříčku i na post nejvýdělečnější premiéry mezi kreslenými snímky. Jakkoli se však šmoulí výdělek může zdát pohádkový, ve srovnání se svým starším kolegou propadli. Šmoulové si v srpnu 2011 přišli na více než deset a půl milionu, na což dvojka o celé tři miliony zaostává.

Česká hudební komedie Revival, která si minule urvala zlato před Wolverinem, od své výhry sice posílila ještě o sedm procent, ale na vítězné skřítky milion osm set nestačil ani zdaleka. Akční podívaná s Hugh Jackmanem zůstala tentokrát bez medaile a pětadvacetiprocentním poklesem se Wolverine umístil až na šesté příčce. Trojku si ulovila novinka Pot a krev režiséra Michaela Baye, kterou za víkend zhlédlo bezmála třináct tisíc diváků.

Před Wolverina se s milionem a třemi sty tisíc vměstnal animák Já padouch 2 a horor V zajetí démonů a posledním snímkem, který se po tomto víkendu může pochlubit milionem na kontě, byl akční snímek s Brucem Willisem Red 2. Ten se se ztrátou pouhých devíti procent umístil na sedmičce. Z osmičky se od premiéry nepohnul nejnovější počin Woodyho Allena Jasmíniny slzy, na devítku spadla Univerzita pro příšerky a na desátou příčku poklesla komedie se Sandrou Bullock Drsňačky.

Amanda Seyfried ve filmu Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna / LovelaceDruhou desítku otevírá Pacific Rim - Útok na Zemi a hned na dvanáctce se umístila další novinka. Životopisný snímek Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna s Amandou Seyfried v hlavní roli si nenechalo ujít na třináct set diváků. O třicet procent a jedno místo poklesl Osamělý jezdec, zatímco Světová válka Z si polepšila z šetnáctky na čtrnáctou příčku. Na patnáctce stagnují Podfukáři, zatímco Stážisti se propadli o dvě příčky na šestnáctku. Sedmnácté místo obsadila třetí a poslední novinka Futurologický kongres a osmnáctku si už druhý víkend podržel Velký Gatsby bojující o přízeň diváků už třináct týdnů. Vůbec nejvíce odečítaly poslední dva snímky v žebříčku R.I.P.D. a White House Down.

A na co se můžeme těšit příští týden? Pravděpodobně největším lákadlem bude životopisný snímek Steva Jobse nazvaný jednoduše jOBS. Velké pozornosti se patrně bude těšit i pokračování teenage fanstasy snímku Percy Jackson: Moře nestvůr nebo francouzsko-americký horor OčistaAdam Sandler se představí ve dvojce snímku Machři a Juliette Binoche v dramatu Život té druhé.

TOP 20: VÍKEND OD 8. 8. 2013

  1. Šmoulové 2 7,7 mil. (novinka)
  2. Revival1,8 mil.
  3. Pot a krev 1,7 mil. (novinka)
  4. Já padouch 2 1,3 mil.
  5. V zajetí démonů 1,3 mil.
  6. Wolverine 1,2 mil.
  7. Red 2 1,2 mil.
  8. Jasmíniny slzy 631 tis.
  9. Univerzita pro příšerky 560 tis.
  10. Drsňačky 407 tis.
     

  11. Pacific Rim - Útok na Zemi 180 tis.
  12. Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna 180 tis.
  13. Osamělý jezdec 167 tis.
  14. Světová válka Z 153 tis.
  15. Podfukáři 128 tis.
  16. Stážisti 125 tis.
  17. Futurologický kongres 101 tis. (novinka)
  18. Velký Gatsby 96 tis.
  19. R.I.P.D.- URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů 95 tis.
  20. White House Down 80 tis. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY