Sci-fi Enderova hra dává okusit nový trailer

Vydáno: 06.08.2013 18:17 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Update Ambiciózní sci-fi podle románu Enderova hra dorazí do kin už v listopadu a nyní s sebou přináší nový plnohodnotný trailer, v němž se dočkáte více zápletky, vesmírných bitev i Harrisona Forda.
Tohle může dopadnout buď naprosto skvěle nebo naprosto špatně. Těžko soudit na základě traileru, který servíruje opulentní vesmírné bitvy jako z videohry a do toho staví okoukaný příběh teenagera, který musí zachránit svět. A ty záběry na lesy mě také trochu znepokojují, vzhledem k tomu, že jde o produkci Summit Entertainment, která má za sebou nechvalně proslulou Twilight ságu.

Zbytek je vlastně docela tradiční blockbusterové řemeslo - máme tady pár proslovů, herecká esa ve vedlejších rolích (potetovaný Ben Kingsley, ospalý Harrison Ford) a stoprocentní sázka na vesmírné atrakce, která jako by vypadly z druhého Trona nebo z třetích Star Wars. Jen ústřední představitel Endera Asa Butterfield je stále takový nevýrazný.

Finální look na film tedy láká hlavně na rozsáhlé měřítko předlohy - máme tady hodně mimozemských lodí, vesmírných bitev a epické CGI scenérie. Zda to bude stačít i na zdařilou adaptaci, z níž se nevytratí příběh ani postavy, to bude zatím těžké odhadnout. Moc tomu nenahrává ani filmografie režiséra Gavina Hooda, jenž naposledy naštval všechny fanoušky nepovedeným X-Men Origins: Wolverine.

Trailer na Enderovu hru zhlédněte na iTunes Movie Trailers nebo níže.

Originální trailer filmu Enderova hra


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Když si tu knihu (resp. sérii, resp. obě série... (Sýr, 07.08.2013 10:32) Reagovat

    Když si tu knihu (resp. sérii, resp. obě série) přečtete, zjistíte, že vesmírné bitvy jsou svým způsobem videohra, že lesy, sestra a související scény jsou klíčové pro psychický vývoj Endera (což je druhá nejzajímavější tématická linie), a že hlavní hrdinové jsou přinejmenším divné děti, takže nevýraznost je OK.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY