Warcraft poodhaluje detaily zápletky

Vydáno: 02.08.2013 11:00 - Jakub Brych | foto: Blizzard

Připravovaná adaptace kultovního Warcraftu nám konečně dovoluje nahlédnout pod svou pokličku a zjistit, na jaké chutě se můžeme těšit. Čekáte dalšího Avatara nebo spíš pravověrnou fantasy?
Adaptace jednoho z nejpopulárnějších herních světů, který momentálně kraluje žánru MMORPG, se připravovala dlouho a ohledně režisérského postu padala hodně zajímavá jména. Na trůn nakonec dosedl Duncan Jones, což byla rozhodně skvělá volba, jelikož tenhle člověk točí chytře a to poslední, co by Warcraft potřeboval, je rutinní režie. Natáčet se začne někdy zkraje příštího roku a to bylo vlastně donedávna víceméně všechno, co jsme filmu věděli.

Nyní ale server Bleeding Cool přišel s informacemi, co že by se to v něm mohlo vlastně dít. Pokud čekáte, že Jones vsadí na obří úspěch onlinovky World of Warcraft, budete asi zklamáni. Příběh nás povede hezky od začátku, od válek orků a lidí a další díly hry si nechá v záloze pro případná pokračování. Jones se navíc prý nechal slyšet, že chce Warcraft pojmout hezky old-schoolově ve stylu Barbara Conana, eventuelně Pána prstenů. Máme se prý těšit na tu nejpravověrnější fantasy plnou kouzel, obřích mečů, velkých proroctví a vedle orků samozřejmě dalších klasických ras jako elfové, trpaslíci, trollové, nemrtví, přízraky, apod. Menší ochutnávku v podobě hraného concept artu Jones uvedl na letošním Comic Conu a ukázal, jakým směrem by se chtěl výtvarně ubírat. O ději ale nepadlo nic. Až do teď.

Obrázek ze hry World of WarcraftHlavním hrdinou filmu by měl být Khagdar, mladý konzul z města Dalaran (fandové se tetelí). Jeho mentor se jmenuje Medvih, a i když by se na první pohled mohlo zdát, že se jedná o "něco jako Gandalfa", bude to prý mnohem komplikovanější a morálně ne tak transparentní postava. Proti Medvihovi by měl stát Lothar, velitel královské armády. Tenhle člověk prý bude mít zdrcující charisma a ohledně role se spekuluje o Dwaynu Johnsonovi, ale i o váhově zandebatelnějším Marku Strongovi. Co se postav jiných ras týče, žádné zprávy zatím nemáme.

Vypadá to, že Jones cílí hlavně na skalní fandy a je si jistý v kramflecích, a to do té míry, že se nebojí v dnešní době pustit do naprosto klasické fantasy, což je žánr, který je v současné době upozaděný upíry a vlkodlaky. Na druhou stranu Warcraft je velmi silná značka a podobně jako Stmívání přitáhne do kin fandy, i když bude film samotný stát za starou belu. Bylo by ale příjemné, kdyby Warcraft případným úspěchem aspoň částečně vzkřísil upadající žánr.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY