Rozšířená verze Hobita dorazí v listopadu

Vydáno: 01.08.2013 12:33 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Slibovaná rozšířená verze Hobita: Neočekávané cesty byla nyní oficiálně ohlášena na listopad tohoto roku. Jaká nás čeká bonusová výbava a kolik minut navíc nám Jackson přidá? Uvnitř článku najdete také klip z filmu.
Pokud jste měli z nějakého důvodu pocit, že středozemní putování Bilba a trpaslíků bylo moc zkratkovité a že jste se skoro nic nedozvěděli o zápletce, nemusíte zoufat. Warner Bros. nyní oficiálně ohlásil rozšířenou edici Hobita, která k původnímu filmu přidá celých třináct minut navíc. Pravda, oproti Pánovi prstenů je to docela bída (jednička měla navíc třicet, trojka třeba až padesát minut), ale i tak mohou milovníci Tolkiena odpočítávat dny do podzimu, konkrétně 5. listopadu (ještě dva týdny předtím ji ale Warneři uvolní na digitální platformy).

Toho dne by měla očekávaná verze dorazit na Blu-ray a DVD, kterou si fanoušci budou moci koupit v pětidiskové (3D film na dvou discích, 2D film na dvou discích, jeden disk s bonusy) a trojdiskové (bez 3D) edici nebo na pětidiskovém DVD. Víc než slaboučkých třináct minut nových scén bude mnohé jistě zajímat bonusová výbava, která má kromě komentáře Petera Jacksona a Philippy Boyens čítat celých devět (!) hodin dosud neviděného materiálu.

Pod označením "The Appendices" se bude skrývat rozsáhlý několikadílný dokument dávající dohromady chronologickou historii natáčení Hobita od příprav až po postprodukci. Kdo zná epické dokumenty z natáčení LOTRa, ten jistě ví, do čeho půjde. Bonusy zakončuje položka "New Zealand: Home of Middle-earth", u níž není zcela jasné, o co má jít.

Níže se ostatně můžte podívat na ochutnávku jedné prodloužené scény. Natahovaný dialog mezi Elrondem a Bilbem dává spíš najevo, že by filmu výrazně prospěla spíše zkrácená, než rozšířená verze.

Rozšířená scéna z filmu Hobit: Neočekávaná cesta


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Nejprve jsem uvažovala,že si koupím prodloužen... (monika, 19.08.2013 21:32) Reagovat

    Nejprve jsem uvažovala,že si koupím prodlouženou verzi Hobita o 30 minut na blu-ray film se mi líbíl v celku i přesto,že bylo jasné,že si na sebe P.Jackson upletl bič Pánem prstenů,kterého jak se zdá režisér asi těžko překoná.Ale s 13 minutami navíc si koupím jen DVD a to snad až později až zlevní.Očekávala jsem od Jacksona více už v tom,že filmi budou jen dva.Jsem zklamána a nejsem tuším sama.Podobné zklamání jsem zažila u Prométhea,když nevyšel v prodloužené verzi.Ta bi mu jistě slušela,ale nevzdávám se naděje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY