Nálož z Marvelu: Strážci galaxie, Thor a Captain America 2

Vydáno: 21.07.2013 15:00 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Lákadlem marvelovského bloku na letošním Comic-Conu měla být hlavně dvojice Thor: Temný svět a Captain America: The Winter Soldier. Jenže ty si nečekaně, kromě zbrusu nových ukázek, dovezli ještě mladšího sourozence: Strážce galaxie.
Marvelovské univerzum je tradičně jedním z největších tahounů každoročního Comic-Conu. Tentokrát se měli v plné polní představit hlavně očekávaná pokračování úspěšných debutů Kapitána Ameriky a kladivem vybaveného Thora. Jenže to by nebyl Marvel, aby si pro své fandy nedovezl něco speciálního.

Concept Art filmu  / Guardians of the GalaxyTentokrát to bylo hned (téměř) kompletní herecké obsazení připravovaných Strážců galaxie včetně režiséra Jamese Gunna. Pro připomenutí jej momentálně tvoří Chris Pratt (Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax the Destroyer), Benicio del Toro (The Collector), Lee Pace (Ronan the Accuser), Djimon Hounsou (Koraf), Karen Gillan (Nebula) a Michael Rooker (Yondu). Neprobádaný kout marvelovského univerza se má vydat do skutečného vesmíru, a tak je nasnadě vytáhnout srovnání s jinou hvězdnou odyseou. Po právu?

Pravděpodobně ne. Přestože natáčení běží přibližně dva týdny, Gunn se neváhal vytasit i s propracovanou ukázkou zatím hotového materiálu. Nechybí v ní kompletní tým vesmírného gangu a do krátké sekvence se propracoval i mluvící mýval Rocket Racoon a strom pod jménem Groot. Podivná sebranka a hláškující John C. Reilly v kombinaci s netradičním hrdinou Chrise Pratta naznačují, že nás tentokrát čeká trochu odlišný Marvel, než jaký známe.

O postavě Star-Lorda, napůl člověka a napůl mimozemšťana, se ostatně Pratt vyjádřil, že je to tak trochu pitomec. „Jako kluk to neměl vůbec lehké a dneska se jen tak poflakuje po vesmíru, rozdává si to s mimozemšťankami a je to prostě lump. Když se ale spojí s ostatními, konečně si najde vyšší cíl.“

Strážci galaxie slibují celý vesmír našlapaný vizuálně pestrými postavami. Mimo mluvícího mývala se dočkáme i zelené Zoe Saldany. „Jednou už jsem byla modrá, tak proč ne.“ Karen Gilliam si pro změnu kvůli roli pirátky Nebuly oholila vlasy, což na Comic-Conu demonstrovala vhozením paruky mezi přítomné diváctvo.  

Strážci vesmíru tedy nevypadají vůbec špatně. Své premiéry dočkají 1. srpna 2014.

Promo plakát filmu  / Captain America: The Winter SoldierHlavní herecké představitele si na Comic-Con přivezl i Captain America: The Winter Soldier. Režisérské duo Anthony a Joe Russo, kteří přebrali otěže po režisérovi jedničky Joe Johnstonovi, tak doplnil Chris Evans nebo Samuel L. Jackson. Comic-Con si počkal i na Scarlett Johansson v roli Černé vdovy, která má nezdolnému Kapitánovi dělat společnost právě v post-avengerovské éře. Sžití s moderními technologiemi ale nebude pro Kapitána Ameriku ten největší problém jako současná společnost, která je diametrálně odlišná od poloviny minulého století. Režiséři také připomněli účast Roberta Redforda, který se k obsazení připojil hlavně proto, že „film má hodně podobný tón jako sedmdesátkové politické thrillery a právě on byl v těch nejlepších“.

Captain America: The Winter Soldier zamíří do kin 4. dubna 2014.

Titul nejpůsobivějšího odstartování bloku si letos může z „marveláků“ hrdě odškrtnout Thor: Temný svět. Ve videu pod článkem si ostatně můžete podívat na nástup Toma Hiddlestona coby Lokiho, který po právu rozvášnil prakticky celý sál H věnovaný panelům studia Marvel. Lokiho přítomnost ostatně nebyla žádná náhoda. Ve speciální video-montáži z chystané dvojky věnované Comic-Conu je to právě Loki, který strávil podstatný čas na plátně. Už první teaser napověděl, že se nám dostane víc Asgardu a méně Země, po Comic-Conu je zase jasné, že přibude i víc Lokiho.

Přesvědčit se budeme moci už 30. října 2013, kdy má Thor: Temný svět naplánovanou premiéru.

Zdroj: Empire, Collider

Tom Hiddleston na Comic Conu


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY