Sequel Kroniky bude. Bez Landise

Vydáno: 18.07.2013 16:42 - Simona Knotková | foto: Bontonfilm

Pokračování úspěšné found-footage Kronika se asi opravdu dostane do produkce. Bohužel to však už bude bez jejího autora, scenáristy Maxe Landise, který informaci sdělil na svém Twitteru.
Max Landis Naposledy o sobě sequel Kroniky dával vědět letos v dubnu. Tehdy se zdálo, že je vše na dobré cestě, a už jenom stačí doladit vize studia Fox s těmi Maxe Landise. Aktuálně je ale po nadějích. Sedmadvacetiletý syn Johna Landise na svém Twitteru oznámil, že se se studiem na konečném kompromisu domluvit nedokázal a projekt už pokračuje bez něho.

"Na Kronice 2 už měsíce nedělám. Fox měl odlišnou představu, chtěl z toho udělat i seriál, Josh nebyl nikdy součástí týmu," píše. Nepřímo tak nakonec potvrdil slova svého otce, který tvrdil, že studio není spokojené s plánovaným příběhem dvojky. Landis ho chtěl totiž pravděpodobně posunout zase dál a podle názoru studia ho napsal až moc temným.

Jeho odloučení by ale nemělo znamenat také definitivní červenou. Naopak. "Na snímku by se mělo stále pracovat, jen už zkrátka bez mého přičinění. Je to škoda, ale snažím si to moc nebrat. Studio už najalo nové autory. Jsem si jistý, že brzy všechno oznámí." Comic-Con se k takovému veřejnému prohlášení přímo nabízí, tak se nechme překvapit, jestli nám následující dny něco napoví.

Odchodem Landise ale druhý díl snímku, který schytal vesměs pozitivní reakce z velké části právě i díky dobře napsanému příběhu, může dost utrpět. Ještě temnější ráz filmu a zase odlišnější směr bylo totiž nejspíše přesně tím, co jsme si od dvojky přáli. Sázka studia na už podruhé aplikovaný stejný vzorec se znovu nemusí vyplatit. Jak se celá situace zamlouvá vám?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY