Top 20 ČR: Premiéry Pacific Rim i Revival zklamaly

Vydáno: 16.07.2013 09:11 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Ani jedna z dlouho očekávaných novinek neproměnila svou šanci a Já, padouch 2 ze souboje o medaile nakonec znovu odchází se zlatem. Česká komedie Revival podlehla sci-fi Pacific Rim.
Monstrózní očekávání, které vyrostlo kolem dvou ambiciózních novinek, nakonec nebylo naplněno. Ani zdaleka. Jestli se Revivalu předpovídaly velké tržby, které by se alespoň přiblížily astronomickým hodnotám  Troškovy komedie Babovřesky (která ale tento víkend TOP 20 opustila), byl to krok vedle. Dvacítka zůstala v nedohlednu, přičemž ani jedna z premiér nepřekročila čtyři miliony. Jen Já padouch 2 navštívilo přes víkend na třicet tisíc diváků, a tak mu do kasičky přibylo málem čtyři a čtvrt milionu korun.

Fotografie z filmu Pacific Rim - Útok na Zemi / Pacific RimPacific Rim - Útok na Zemi vydělalo na 3D projekcích, protože ačkoli Revival zhlédlo o celé dva tisíce lidí víc, sci-fi akčňák Guillerma del Tora si nakonec urval dvojku, a na Revival Alice Nellis tak zbyla až třetí příčka.

V dalším těsném střetu předstihla Univerzita pro příšerky novinku z minula s Johnnym Deppem Osamělý jezdec. Pro western to tudíž znamená pokles z dvojky až na pátou příčku, přičemž šestku si připsala Světová válka Z.

Novinka Stážisti s dvojicí Owen Wilson - Vince Vaughn se umístila na sedmičce s tržbami přesahujícími devět set tisíc. Ve stejném řazení jen s jiným umístěním dopadla trojice Podfukáři, Muž z oceli i Pěna dní, která tak končí první desítku s patnáctistovkou diváků.

Jedenáctou příčku obsadila premiéra romantické komedie Richarda Linklatera Před půlnocí a na dvanáctku klesl Star Trek: Do temnoty. O pět příček a třiapadesát procent se propadl Velký Gatsby, stejně jako Pařba na třetí.

Fotografie z filmu Království lesních strážců / EpicS padesát tisíci skončilo na patnáctce Království lesních strážců a šestnáctá příčka patří jednomu z největších štamgastů TOP 20 Rychle a zběsile 6, který se v popředí drží už osm týdnů. O šest míst na sedmnáctku se posunula premiéra minulého víkendu Jako malí kluci s procentuální ztrátou přes osmdesát procent. Podobně odečítal i snímek Sofia Coppola Bling Ring: Jako VIPky.

Z jednatřicáté příčky se na osmnáctku protlačil po několika týdnech absence Big Lebowski a dvacítku uzavírá snímek Trans.

Ve čtvrtek ozvláštní programy kin životopisný hudební snímek Liberace, kde si Michael Douglas zahrál slavného pianistu Valentina Liberace a Matt Damon jeho milence Scotta Thorstona. Můžeme se těšit také na romantickou komedii Italský klíč nebo dvojici akčňáků R.I.P.D.- URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů a White House Down.

TOP 20: VÍKEND OD 11. 7. 2013

  1. Já padouch 2 4,2 mil.
  2. Pacific Rim - Útok na Zemi 3,7 mil. (novinka)
  3. Revival 3,4 mil. (novinka)
  4. Univerzita pro příšerky 1,8 mil.
  5. Osamělý jezdec 1,7 mil.
  6. Světová válka Z 959 tis.
  7. Stážisti 934 tis. (novinka)
  8. Podfukáři525 tis.
  9. Muž z oceli209 tis.
  10. Pěna dní 191 tis. (novinka)
     

  11. Před půlnocí 176 tis.
  12. Star Trek: Do temnoty 117 tis.
  13. Velký Gatsby 113 tis.
  14. Pařba na třetí 69 tis.
  15. Království lesních strážců 51 tis.
  16. Rychle a zběsile 6 44 tis.
  17. Jako malí kluci 35 tis.
  18. Bling Ring: Jako VIPky 16 tis.
  19. Big Lebowski 16 tis.
  20. Trans 15 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY