Kinopremiéry: Nemrtví agenti likvidují Bílý dům

Vydáno: 18.07.2013 08:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Podruhé v letošním roce můžeme v kinech vidět likvidaci Bílého domu, tentokráte pod taktovkou megalomana Rolanda Emmericha. Společnost mu tento týden dělají hlavně (ne)mrtví agenti a homosexuální Michael Douglas.
White House Down (White House Down) (Falcon)

Plakát filmu White House Down / White House DownPo dvou letech se do kin vrací původem německý megaloman Roland Emmerich, aby opět velkolepě zlikvidoval Bílý dům. Od akčního dramatu rozhodně nelze čekat nic hlubokého, tady půjde v první řadě o diváckou zábavu. Dle dosavadních komerčních výdělků to ale vypadá, že podobné tématiky už jsme letos přesyceni a ani první recenze nejsou bůhvíjak nadšené. V hlavních rolích uvidíte Channinga Tatuma a Jamieho Foxxe, vedle nichž se objeví třeba ještě Maggie Gyllenhaal a James Woods. Uvidíme, jak ryze popcornová zábava zaboduje v našich kinech.

Synopse: Washingtonský policista John Cale (Channing Tatum) podnikl s šestiletou dcerkou turistický výlet spojený s prohlídkou Bílého domu. V průběhu poklidného výletu však dojde k dramatické změně situace a John se musí postavit těžce vyzbrojené skupině polovojenských útočníků, aby ochránil své dítě a také prezidenta Sawyera (Jamie Foxx).

Zajímavost: Celý film se natáčel v ateliérech, aby měl Emmerich kontrolu nad venkovními scénami. Jelikož jsou ale plány vládních budov přísně tajné, museli si je tvůrci vymyslet sami.

Oficiální trailer filmu White House Down / White House Down
R.I.P.D.- URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (R.I.P.D.) (CinemArt)

Český plakát filmu R.I.P.D.- URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů / R.I.P.D.Dost možná nejzábavnější film léta nachystal na letošní rok Robert Schwentke, který láká na vcelku originální zápletku a velkou nadsázku. Ze známých tváří se tu objeví Ryan Reynolds, Jeff Bridges a Kevin Bacon. Těžko soudit, jak tato akční fantasy komedie dopadne, jelikož ale nikdo nic moc nečeká, mohou tvůrci vlastně jen překvapit. Moudřejší budeme až v kinosálech a po prvních ohlasech.

Synopse: Nick Walker (Ryan Reynolds) byl elitním detektivem, jenže jednoho dne to schytal v akci a v odchodu na věčnost mu nezabránila ani neprůstřelná vesta. Místo věčného života a klidu na něho však na onom světě čeká strohá policejní důstojnice (Mary-Louise Parker), která mu nabídne práci v URNA - Útvaru rozhodně neživých agentů. V jeho řadách bude poslán zpátky na Zemi a bude ji čistit od neřádů, kteří už na ní nemají co dělat. Jako zelenáč je přidělen k šerifovi Royi Pulsipherovi (Jeff Bridges), jenž mu začne objasňovat, jak to u téhle jednotky chodí. A Roy to bude muset rychle pochopit, neboť nemá moc času, protože mrtví pomalu přebírají vládu nad světem živých.

Zajímavost: Do role šerifa Roye byl původně obsazen Zach Galifianakis, vzhledem k pracovní vytíženosti ale musel být nahrazen.

Oficiální trailer filmu R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů - R.I.P.D.
Liberace (Behind the Candelabra) (EEAP Film Distr.)

Plakát filmu Liberace / Behind the CandelabraÚdajně poslední film Stevena Soderbergha láká hlavně na stále atraktivní homosexuální tématiku a na fakt, že jde o životopis, na což diváci vždy slyší. V hlavní roli zamilovaného páru podle většiny recenzí září Michael Douglas a Matt Damon, kteří dají zapomenout na některé slabiny. Původně televizní projekt si nakonec cestu do tuzemských kin našel, takže pokud máte oscarového režiséra rádi, neváhejte a zajděte, protože je to dost možná závěrečná příležitost, jak od něho ještě něco na velkém plátně vidět. Více se dozvíte v naší recenzi.  

Synopse: Do života slavného pianisty a baviče Valentina Liberaceho (Michael Douglas) vstoupí v létě 1977 teprve šestnáctiletý Scott Thorson (Matt Damon), který je najat jako jeho osobní řidič. Mladík je Liberaceho luxusní vilou, extravagantními způsoby i pompézním světem okouzlen a záhy s ním prožije milostnou aféru. Jenže přiznat to na veřejnosti je v sedmdesátých letetech naprosto nepřípustné.

Zajímavost: Snímek měl mít premiéru už v roce 2008, ale kvůli rakovině Michaela Douglase muselo být natáčení odloženo.

Originální trailer filmu Liberace / Behind the Candelabra
Italský klíč (The Italian Key) (Film Europe)

Český plakát filmu Italský klíč / The Italian KeyEvropskou kinematografii tento týden zastupuje finsko-italsko-britské (a ještě tedy americké, abychom byli přesní) romantické drama, které má údajně pohádkový koncept. Je ale jasné, že snímek je určen oddaným fandům festivalových a náročnějších filmů, proto je v tomto případě každé hodnocení dost individuální a zájemci jich příliš nenajdou. Pro pořádek zbývá dodat, že o režii a scénář se postarala debutující Rosa Karo. Žádnou hereckou hvězdu nečekejte.

Synopse: Osamělá devatenáctiletá dívka je sirotek a na světě má jen strýčka Maxe. Ten však umírá, nicméně jí zanechává zajímavou pozůstalost v podobě starožitného klíče. Tento klíč otevře děvčeti brány ke staré vile v Itálii a také odemkne záhady její vlastní rodiny. Konečně tak má šanci zjistit, jaké jsou její kořeny. 

Originální trailer filmu Italský klíč / The Italian Key
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY