Muž z oceli 2: Mark Strong jako Lex Luthor?

Vydáno: 27.06.2013 13:12 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Po úspěchu Muže z oceli už se rozebíhají práce na druhém díle. Nejčastěji je s pokračováním Supermana zmiňováno jméno záporáka Lexe Luthora - a ten dost možná již našel svého hereckého představitele.
Mark StrongKdyž má váš film za dva týdny promítání v kinech více než 400 milionů celosvětově, je jasné, že začnete ihned vyvíjet sequel. Warneři nezahálejí a ihned spouštějí práce na pokračování Muže z oceli, v němž by se měl na režijní stoličku opět vrátit Zack Snyder. Premiéru by studio nejraději chtělo už příští rok, ale to se nejspíš nestihne, tak se film logicky posune do nabitého léta roku 2015 do přímého souboje s Piráty z Karibiku, Avengers a Star Wars.

První kolo dohadů tedy může započít - podle nepotvrzené informace se totiž velmi nahlas spekuluje o tom, že by si ve dvojce měl záporáka střihnout Mark Strong. Charismatického herce prý Snyder a Warner Bros. chtějí do role arcipadoucha Lexe Luthora, avšak stále se neví, zda bude tím hlavním. Sequely mají tendenci nafukovat počet postav, takže kdo ví, třeba se dočkáme i Brainiaca nebo Doomsdaye. Strong už má navíc s DC Comics zkušenosti - střihnul si už záporáka Sinestra ve filmu Green Lantern.

Vzhledem k tomu, že jsme v Muži z oceli mohli zahlédnout dodávku s logem LexCorp, je jasné, že tvůrci se známým padouchem tímto malým odkazem do budoucích dílů počítají. Sám i Snyder prohlásil, že pokud vznikne dvojka, Lex bude určitě v ní. 

Jen pro připomenutí - na scénáři dvojky již usilovně pracuje David S. Goyer, pod opětovným dohledem Christophera Nolana, jenž se podílí na vedení příběhu. Preprodukce by měla začít už letos v říjnu, start natáčení na začátku příštího roku a, jak už bylo řečeno, Warneři by film chtěli dostat do kin už v roce 2014. S náročností látky se dá dost pochybovat, že se jim to povede.

Otázkou také bude, jak si pouhý smrtelník Lex Luthor poradí s nezničitelným Supermanem, který v prvním díle zdemoloval půlku Metropolisu. Má proti němu někdo takový vůbec šanci?




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY