Liam Neeson bude mít pouhých 96 hodin i potřetí

Vydáno: 25.06.2013 12:00 - Zuzana Hofmanová | foto: Twentieth Century Fox Corporation

Bývalý agent CIA Bryan Mills se po všech dohadech snad nakonec opravdu vrátí i potřetí. Boj s časem se neobejde ani bez váhavého hlavního protagonisty Liama Neesona. Chceme to opravdu vidět?
Liam Neeson ve filmu 96 hodin: Odplata / Taken 2Loňská premiéra 96 hodin s podtitulem Odplata jen málo nasvědčovala tomu, že by se snad tvůrci pustili i do třetího únosu členů Millsovy rodiny. Co se kvality týče, vlažné přijetí spíš potvrdilo sestupnou tendenci akční honičky a do pokračování se nehnal ani ústřední hrdina.

„Nemyslím si, že se to stane. Vážně ne. Nevidím tu žádnou verzi scénáře, na kterou by diváci ještě skočili – Ale no tak, to už ji zase unesli?“ Tvrdil Neeson ještě loňské září. Jenže za tři čtvrtě roku je všechno jinak.

96 hodin: Odplata vyneslo celosvětově přes 370 milionů dolarů, což se vzhledem k 45 milionovému rozpočtu určitě počítá. Neesonův rezolutní postoj mohla naviklat i nabídka solidních 20 milionů dolarů, tedy přesně o pět milionů víc, než kolik zinkasoval za druhé pokračování.

Přestože Neesonův podpis zatím na smlouvě chybí, vznik třetího pokračování už je prakticky hotová věc. Na scénáři momentálně pracují „veteráni“ Luc Besson a Robert Mark Kamen. V příštích týdnech se zase očekává podepsání smlouvy s dámskou částí Millsovy rodiny Maggie Grace a Famke Janssen. Natáčet by se mělo už v únoru příštího roku, a ačkoliv jméno režiséra u projektu zatím zastupuje jen bílá kolonka, neměli bychom se prý divit, kdyby se jím opět stal Olivier Megaton.

Liam Neeson má momentálně poměrně nabitý diář. Mimo jiné se ještě letos objeví v akčním krimi Non-Stop, se Scottem Frankem momentálně pracuje na thrilleru A Walk Among the Tombstones a svůj hlas propůjčí i jedné z postav The Lego Movie.

A kdo bude unesen tentokrát?

Zdroj: Empire



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY