Kinopremiéry: Chudé nabídce kralují jen zombies

Vydáno: 27.06.2013 07:30 - Vratislav Šálek | foto: CinemArt

V posledním červnovém týdnu vstupují do kin pouhé dvě novinky. Za zmínku ale stojí jen vysokorozpočtový zombie thriller Světová válka Z s Bradem Pittem v hlavní roli, neboť tři roky staré finské drama Princezna přitáhne málokoho.
Světová válka Z (World War Z) (Cinemart)

Český plakát filmu Světová válka Z / World War ZNěkolikrát přepisovaný a produkčně problematický zombie thriller velmi volně vychází z bestselleru Maxe Brookse a láká na impozantní akci a Brada Pitta v hlavní roli. Režijně film zaštítil Marc Forster, což na jednu stranu znamená, že dialogy a vztahy mezi postavami by mohly fungovat, na tu druhou ale také to, že s akcí by to nemuselo být úplně v pořádku. První recenze jsou vlažnější, v kinech ale film utržil překvapivě dost, takže to vypadá, že máme co dělat s nenáročnou letní jednohubkou.

Synopse: Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Teď budou jeho schopnosti dost potřeba, protože lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí a hrozí, že celé vymře. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Gerry tak musí najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s neviditelným nepřítelem uspět. Cíl ovšem může být kdekoli na světě.

Zajímavost: Sovětský tank T-54, který sloužil jako rekvizita, koupil Pitt svým dětem, které si ho oblíbily.

Český trailer filmu Světová válka Z / World War Z
Princezna (Prinsessa) (Film Europe)

Plakát filmu Princezna / PrinsessaTři roky staré finské drama je určeno zejména ortodoxním příznivcům severské kinematografie. Ti možná tuší, kdo je režírující Arto Halonen, případně představitelka hlavní role Katja Kukkola. Synopse vypadá zajímavě a typicky evropsky, tudíž bychom se mohli dočkat filmu s přesahem. Je nicméně jasné, že pokud nevyhledáváte festivalové snímky, vyhnete se tomuhle velkým obloukem.

Synopse: Kabaretní tanečnice Anna Lappalainen (Katja Kukkola) se ocitá v péči psychiatrů. Ti brzy pochopí, že trpí těžkým mámením smyslů. Tvrdí totiž, že je členkou královské rodiny z Buckinghamského paláce. Ačkoli je sama pacientkou, jejím smyslem života se stává pomoc ostatním. V nemocnici nachází žena svou rodinu a nový domov. Lékaři ovšem s tím, že nejlepší pro ni je pochopení pro její představy, nesouhlasí. Nadějí se zdá být doktor Grotenfelt (Samuli Edelmann), který přichází s moderními léčebnými postupy a také s novinkou - lobotomií.

Originální trailer filmu Princezna / Prinsessa
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY