Světová válka Z ještě neskončila

Vydáno: 24.06.2013 12:39 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Po úspěšném debutu zombie velkofilmu Světová válka Z se studio Paramout ihned odhodlalo k očekávanému kroku, a to k zahájení prací na sequelu. Jaké jsou plány na dvojku?
Fotografie z filmu Světová válka Z / World War ZStačilo tomu 111 milionů celosvětově, americký otvírák za 66 milionů a studio Paramount ihned rozjíždí práce na sequelu, alespoň to tvrdí viceprezident studia Rob Moore. Světová válka Z sice prošla velmi strnitým realizačním procesem (přetáčky, přepisování scénáře, navyšování rozpočtu...), ale i tak se výsledku, který už byl z propagační kampaně popisován jako "největší zombie velkofilm", podařilo do kin přitáhnout dostatečně diváků na to, aby se začalo uvažovat o pokračování. 

A dokonce padlo i několik menších rekordů - film vynesl největší tržby prvního víkendu pro "původní" snímek (ve smyslu, že se nejedná o pokračování) od dob Avatara a vůbec nejlepší otvírák Brada Pitta, pro něhož se jedná o největší kasovní trhák v jeho kariéře.

Materiálu na pokračování je prý ještě dost - se Světovou válkou Z se původně počítalo jako s trilogií, která by se realizovala v případě, pokud by první film uspěl. A to se teď i přese všechny obavy stalo. Brad Pitt i režisér Marc Forster ještě před premiérou opatrně zmiňovali, že by se v případě úspěchu jedničky na dalších dílech podílet chtěli. V knize je totiž dle jejich slov ještě mnoho materiálu a do výsledného filmu se podařilo propašovat jen pouhý zlomek. 

Takže nás čeká nastartování další franšízy? Příští týdny zřejmě napoví, až bude tato informace oficiálně potvrzena. Do té doby bude dobré sledovat, jestli zájem o film v kinech po nadějném otvíráku rychle neopadne.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY