Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Na tuhle nemám

Blu-ray & DVD: Na tuhle nemám

Vydáno: 05.12.2010 13:30 v sekci Recenze | Blu-ray - Petr Doupal | foto: Paramount Pictures

Může se do nesebevědomého ňoumy zamilovat úspěšná kráska? Minimálně v romantické komedii Na tuhle nemám ano. A i když se nevyvarovala klišé a trapných scén, celkově se díky vtipným dialogům a scénám jedná o příjemné překvapení.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pozn.: Hodnocení a informace o DVD verzi najdete v infoboxu níže.
Když jsi pětka, maximálně šestka, jak se do tebe může zakoukat jasná desítka? Na druhou stranu, plno holek se někdy spálilo s prázdnými hezouny, a tak se i někdy krásné úspěšné ženě může zalíbit průměrný ňouma. V případě Na tuhle nemám je navíc ten ňouma sympatický a vtipný Jay Baruchel, takže vzácná možnost opravdu nastala.
Baruchel hraje Kirka, průměrného kluka pracujícího jako ochranka na letišti se svými přáteli. Přitažlivá a úspěšná Molly (Alice Eve) jednou při odbavování zapomene telefon a Kirk je jeho náhodný šťastný nálezce. Domluví se na další den, že ji ho donese na kulturní akci, kde to nedopadne nijak skvěle. Ale jak je známo, lidské pocity nelze ovládat a Molly si našeho neohrabance tak nějak oblíbí. Kamarádi nedokáží uvěřit, že by snad mohl zaskórovat s desítkou, ale i k překvapení Mollyiny nejbližší kamarádky si domluví rande.
V restauraci dojde k jedné z mnoha decentně zábavných situací, když si Kirka zamění za číšníka hosté i náhodně příchozí bývalý přítel Molly. A první setkání s lehce Kirkovou buranskou rodinou taky stojí za to. Na americkou komedii je ve filmu opravdu dostatek vtipných momentů, při kterých se nemusíte chytat za hlavu. Ano, je zde klasické trapné finále s utíkáním na letišti nebo scéna s holením přirození (upřímně: oholili byste to svému kamarádovi?), jinak se ale dialogy i srandy až překvapivě povedly. V kontextu filmografie Baruchela šla čekat další teenagerská komedie, ale to Na tuhle nemám naštěstí není. I když, vtipy asi opravdu více ocení mladší publikum. Naopak milostný příběh je univerzální.

DVD verze

Na tuhle nemám (Magic Box)Na tuhle nemám

Zvuk: 5.1 Dolby Digital angličtina, 5.1 Dolby Digital čeština, 5.1 Dolby Digital maďarština, 5.1 Dolby Digital polština, 2.0 angličtina (komentář režiséra)
Titulky: česky, anglicky, slovensky, polsky, chorvatsky, rumunsky, srbsky, slovinsky, maďarsky, litevsky, lotyšsky, estonsky, arabsky, bulharsky, řecky, hebrejsky, islandsky, portugalsky, hindsky
Obraz: 16:9; 2.35:1
Film vychází i na DVD, které kromě lehce jiných možností dabingu a titulků (absence tureckého namluvení vám asi vadit nebude) je obsahově zcela shodné. Rozdíl ceny čtyři sta versus sedm set tedy dělá HD formát, na blu-ray disku jsou v něm i bonusy. Je tedy zcela na zvážení kupujícího, jestli vše na svém domácím systému HD využije, každopádně jej doporučuji. Není ale důvod dát DVD verzi nižší známku. Jeden důvod pro DVD verzi tu ještě je: pokud máte málo času, tak díky nutnosti převodu na PALovských 25 snímků za vteřinu je film o čtyři minuty kratší (~ rychlejší).
Hodnocení DVD verze: 6/10

Hlavním motivem filmu je boj s percepcí sama sebe, vlastní sebeúctou. Problémy mezi Kirkem a Molly začnou být evidentní se stupňováním jeho pochyb o tom, jestli je vůbec normální, aby chodil s takovou kočkou. Bude to vůbec fungovat? Nebude mu stačit jeho otravná nafoukaná bejvalka Marnie, kterou před setkáním s Molly stále chtěl? Marnie navíc - když vidí, jaká žena o něj projevila zájem - Kirka začne chtít taky. A Mollyn bývalý partner by Kirka pro změnu nejradši zničil.
Tak jak myslíte, že to dopadne? Tak, že se budete hodinu a půl často usmívat až smát a řeknete si, že to na americkou romantickou komedii vlastně vůbec nebylo špatné, jako klišé vám to na konci tak moc nepřijde a trapné nebo přehnané scény i zapomenete. Škoda jen, že kromě příjemného filmu na disku nic zvláštního nenajdete.
OBRAZ A ZVUK
Film využívá hodně zvýrazněných barev, scény jsou někdy až strakaté (podobně udělaný obraz mají třeba Transformers), na Blu-rayi si tak oproti DVD vychutnáte barvité scény krásně ostře. I když samozřejmě HD není takovým přínosem jako v případě akčních spektáklů. Ke kvalitě obrazu připomínky nemám, z technických záležitostí lze vytknout jediné: hudba je neskutečně hlasitá oproti zbytku filmu. Soundtrack se ale docela povedl, vévodí mu "Cold Hard Bitch" Jet a "She's So High" Tala Bachmana. Co se týče českého dabingu, tak nestojí za moc, překladově je však OK.
BONUSY
Je příjemné, že nejsme na disku otravováni varováními a trailery, na druhou stranu bonusy jsou skromné, až spíše zbytečné. Příjemný dodatek je alespoň komentář režiséra. Sedmiminutový skeč se seznamkou aneb rady, jak na to, se ale příliš nepovedl, tři minuty nepoužitých záběrů důležité nejsou a tak se aspoň můžete šest minut chichotat kiksům a přebreptům. Tyto tři materiály jsou opatřeny i českými titulky a jsou v HD.
Seznam bonusů:
  • Komentář režiséra Jima Fielda Smithe
  • Delonova seznamka: Jak na to
  • Vystřižené scény s volitelným komentářem režiséra
  • Co ve filmu nebylo: Kiksy a přebrepty
  • TECHNICKÁ SPECIFIKACE
    Zvuk: 5.1 DTS HD-Master Audio angličtina, 5.1 Dolby Digital čeština, 5.1 Dolby Digital maďarština, 5.1 Dolby Digital polština, 5.1 Dolby Digital ruština, 5.1 Dolby Digital turečtina, 2.0 angličtina (komentář režiséra)
    Titulky: česky, anglicky, anglicky komentář režiséra, slovensky, polsky, chorvatsky, rumunsky, srbsky, slovinsky, maďarsky, litevsky, lotyšsky, estonsky, rusky, turecky, arabsky, bulharsky, řecky, hebrejsky, islandsky, portugalsky, ukrajinsky
    Obraz: 16:9; 2.35:1

    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
    TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
    Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
    0
    Kinopremiéry: 18. týden
    Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
    Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
    0
    Top 20 ČR: 17. týden
    Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
    Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
    0
    Box office: 17. víkend
    Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
    Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
    0
    Lesní vrah 5/10
    Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
    1

    PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

    Občanská válka
    6/10

    Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

    AKTUÁLNĚ V KINECH

    Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

    TV TIPY

    NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

    NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    filmserver.cz - o filmech víme vše
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu