Top 20 ČR: Podfukáři těšně přelstili Star Trek

Vydáno: 18.06.2013 07:30 - Alžběta Fridrichová | foto: Lionsgate

Krimi novinka Podfukáři s Morganem Freemanem o fous předstihla Star Trek, jehož tržby se od minula propadly na polovic. Trojku si urvala premiéra snímku Po zániku Země.
Neuvěřitelný Hulk, Kurýr nebo Souboj titánů – to vše má na kontě francouzský režisér Louis Leterrier, jemuž spadla do klína režie hvězdně obsazeného thrilleru Podfukáři. Už pěkných pár měsíců okupoval spektakulární trailer česká kina, a jak se zdá, všechna ta reklama stála za to.

Mark Ruffalo, Isla Fisher, Woody Harrelson ve filmu Podfukáři / Now You See MePodfukáři si za premiérový víkend připsali přes dva miliony korun a o sedmdesát tisíc předstihli jedničku z minula. Star Trek: Do temnoty přišel málem o dvacet tisíc diváků, přece si však udržel slušný náskok před druhou novinkou Po zániku Země. Snímek, v němž si bok po boku zahráli syn Jaden a otec Will Smith, vydělal přes milion korun a za to mu patří třetí příčka.

Pod milionovou hranici se propadla Pařba na třetí, což ji odsunulo až na čtvrté místo. O polovinu méně si připsala i následující trojka snímků, která se za sebe seřadila stejně jako posledně, jen o dva novinkové posty níž. Pětku získalo Rychle a zběsile 6, o dvě stovky diváků méně připadlo Velkému Gatsbymu na šestce a sedmičku bere animák Království lesních strážců.

Teprve osmička s sebou přinesla něco nového, a to snímek Trans Dannyho Boyla. Ten zhlédlo za víkend třináct stovek diváků, jen o pár desítek více než třetího Iron Mana, který z šestky sklouzl na devítku. O dvě příčky se propadla dvojice snímků pro děti Croodsovi a Kovář z Podlesí, ačkoliv si téměř zachovala výsledek z minulého týdne. Dvanáctka tentokrát patří premiéře z minulého týdne s Ryanem Goslingem Jen Bůh odpouští, která zvládla vydělat sotva třetinu toho co posledně. 

Ryan Gosling ve filmu Jen Bůh odpouští / Only God ForgivesO tři místa se propadl Hypnotizér na devatenáctce, čtyři místa zvládl snímek Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese a největší skok si připsala Almodóvarova Rozkoš v oblacích. Poslední ze tří novinek, Hurá na Francii, se umístila v půlce druhé desítky.Slunečný víkend však přece jen některým stálicím TOP 20 přinesl plusová procenta. O příčku výš stojí Babovřesky i Čtyřlístek ve službách krále a z pětadvacítky se na samý chvost vrátil český dokument ŠmejdiZbytek už jen odečítal. Zambezia s třiceti procentní ztrátou sklouzla na čtrnáctku. 

Zatímco za mořem už Muž z oceli láme rekordy v tržbách, u nás vtrhne do kin teprve ve čtvrtek. Překoná premiéru Iron Mana? Krom očekávaného blockbusteru se v kinech objeví také novinka Sofie Coppoly Bling Ring: Jako VIPky s Emmou Watson v hlavní roli. Z dílny Pixar se zase vykutálí další příšerkovský animák, tentokrát s titulem Univerzita pro příšerky, a na vážnější notu zahraje drama Meteora.

TOP 20: VÍKEND OD 13. 6. 2013

  1. Podfukáři 2,1 mil. (novinka)
  2. Star Trek: Do temnoty 2 mil.
  3. Po zániku Země 1,1 mil. (novinka)
  4. Pařba na třetí 964 tis.
  5. Rychle a zběsile 6 689 tis.
  6. Velký Gatsby 656 tis.
  7. Království lesních strážců 600 tis.
  8. Trans 164 tis. (novinka)
  9. Iron Man 3 161 tis.
  10. Croodsovi 154 tis.
     

  11. Kovář z Podlesí 112 tis.
  12. Jen Bůh odpouští 82 tis.
  13. Babovřesky 65 tis.
  14. Zambezia 57 tis.
  15. Hurá na Francii 54 tis. (novinka)
  16. Čtyřlístek ve službách krále 50 tis
  17. Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese 43 tis.
  18. Rozkoš v oblacích 40 tis.
  19. Hypnotizér 21 tis.
  20. Šmejdi19 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY