Útok na Bílý dům: nejlepší Emmerichův film?

Vydáno: 17.06.2013 14:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Záchrana Bílého domu podle Rolanda Emmericha proběhne až ke konci července. První ohlasy však naznačují, že by se mohlo jednat o režisérův nejlepší film, přibližně od Dne nezávislosti. Co je na tom pravdy?
Channing Tatum ve filmu Útok na Bílý dům / White House DownDruhá záchrana Bílého domu proběhne v kinech 18. července. Na rozdíl od béčkové slátaniny s Gerardem Butlerem si novinka Rolanda Emmericha hraje na velkolepou podívanou skříženou s typickým humorným nadhledem a sehranou buddy dvojicí v podání Channinga Tatuma a Jamieho Foxxe. Už poslední čtyřminutový trailer nastavil téhle bezmyšlenkovité zábavě laťku docela vysoko, ale báli jsme se, že se podobná kvalita zapomene přetavit i do výsledného filmu. Naštěstí se tak prý nestalo.

Útok na Bílý dům se totiž podle všeho povedl. A hodně. První zámořské reakce nešetří nadšením a dokonce ho označují film za nejlepší Emmerichův počin od doby Dne nezávislosti. Akční podívaná splňuje prý všechna kritéria správného letního blockbusteru - je velký, hloupý a neskutečně zábavný.

Erik Davies s webu Movies.com například zmiňuje: "Útok na Bílý dům je Emmerichův první film od Dne nezávislosti, který dokázal perfektně vybalancovat vztah mezi dramatem, akcí a humorem. Je to hloupé, ale SAKRA ZÁBAVNÉ." Další chvála směřuje také k Channingu Tatumovi, který se zde profiluje jako "pravá akční hvězda" a jeho interakce s Jamie Foxxem je prý neskutečně sehraná. Snímek je přirovnáván ke kouskům jako Smrtonosná past nebo Air Force One, z nichž si bere to nejlepší.

Steven Weintraub z Collideru to nakonec shrnuje následovně: "Jako všechny Emmerichovy filmy, i Útok na Bílý dům si máte užít s kýblem popcornu, limonádou a přáteli, kteří si chtějí v kině užít trochu zábavy." I přes všechny obavy to tedy vypadá na solidní letní nálož, která by mohla příjemně překvapit - hlavně po unylém shakespearovském dramatu Anonym. Je pravda, že hloupý, patetický a neskonale zábavný popcorn se Emmerichovi podařilo naposledy natočit v roce 1996 se Dnem nezávislosti, tak není důvod nevěřit, že se to povede i podruhé.

Dáte tomuhle akčňáku šanci? Níže se můžete kouknout na dvojku klipů z filmu.

Klip #1 z filmu Útok na Bílý dům

Klip #2 z filmu Útok na Bílý dům


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY