Zdeněk Zelenka se chopí křesadla

Vydáno: 05.06.2013 10:00 - Amaya Tomanová | foto: Česká televize

Vánoce jsou ještě relativně daleko, pro Zdeňka Zelenku a jeho tým to však neplatí. Na Kavčích Horách právě odstartovalo natáčení volné adaptace Andersenovy pohádky Křesadlo.
Režisér Zdeněk Zelenka spolu se svým týmem zahájil tento týden na Kavčích Horách natáčení vánoční pohádky, volně inspirované příběhem Hanse Christiana Andersena Křesadlo. O tom, že nepůjde o věrnou adaptaci, svědčí i režisérův komentář k názvu filmu: "Také název bude jiný: Duch nad zlato."

Natáčení by mělo skončit spolu s letními prázdninami, dodatečné práce jsou naplánované na říjen a premiéra by se měla odehrát v době vánočních svátků - ideálního pohádkového času.

První den se "na place" sešli například Veronika KubařováSvatopluk SkopalViktor Preiss či Jiřina Bohdalová, ve filmu dále uvidíme Jana Hrušínského či Martina Dejdara. Kromě Kavčích Hor je na seznamu natáčecích lokací okolí Valečova, klapky závěrečných scén padnou v Mnichově Hradišti.

A o čem vlastně vypráví Andersenova předloha? Voják, snažící se přijít k penězům, zaplatí za tuto radu čarodějnici kouzelným křesadlem. O to jí vzápětí připraví, a přestože peníze rozhází, díky křesadlu se dostane až k princezně a nakonec i ze stínu šibenice.

Zdroj: iDnes





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY