Top 20 ČR: Rychlá a zběsilá nadvláda

Vydáno: 28.05.2013 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Třetí nejlepší otvírák letošního roku - taková je bilance šestého pokračování nesmrtelné série Rychle a zběsile. Velký Gatsby si podržel vysoké tržby z premiéry, ale na zběsilou novinku to prostě nestačilo.
První víkend v kinech a tvůrci z Universalu se můžou spokojeně plácat po zádech. Za mořem si novinka Rychle a zběsile 6 došla téměř pro sto milionů dolarů a v tuzemských podmínkách zvládla málem desítku. Šestý díl, v němž nechybí Vin Diesel jako Dom ani Paul Walker v roli Briana, si na velkém plátně vychutnalo přes jednasedmdesát tisíc diváků. To je číslo, které tenhle akčňák Justina Lina řadí na třetí místo letošních premiér. Jen pro úplnost – prvenství stále drží Babovřesky a stříbro má na kontě Iron Man 3.
Navzdory grandióznímu nástupu rychlé a zběsilé šestky se Velký Gatsby pochlapil a dokázal si zachovat i v druhém týdnu vysoké tržby. Propadl se o pouhých patnáct procent, což je v horizontu prvních dvou týdnů v kinech velmi slušný výkon. Pravděpodobně tomu napomohla i rozdílnost žánrů ve vedoucí trojici žebříčku, kdy šestadvacet tisíc diváků dalo přednost romantické klasice před akční podívanou.
Svůj milion si pohlídal i Kovář z Podlesí, který se stejně jako minule zařadil až za Iron Mana 3, což ale tentokrát znamenalo až bramborovou příčku. Pětku si vybojovala předpremiéra americké animované pohádky na motivy příběhu Williama Joyce Království lesních strážců.
Ze sedmičky na šestou příčku si polepšili Croodsovi, a dokonce o dvě příčky vpřed poskočila Zambezia. Oběma snímkům se podařilo vydělat jednou tolik, co posledně, což jim dopomohlo k postupu před Nevědomí a Scary Movie 5. Na devítce se s téměř čtyřmi sty tisíci umístila novinka Pedra Almodóvara Rozkoš v oblacích. Španělskou komedii zhlédlo na tři tisíce diváků.
Druhou desítku otevírá Velká svatba, jíž se ani se ziskem několika málo plusových procent nepodařilo pozici z minula udržet. O dvě příčky poklesl také animák Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese. Na třináctku vystoupala druhá novinka s názvem Hypnotizér. Švédský thriller se s osmnácti sty diváky umístil před Tísňovou linku, která ještě minule držela šesté místo. Pro tento týden jí ale patří až čtrnáctá pozice.
Českou dvojici snímků Čtyřlístek ve službách krále a Babovřesky ani tentokrát nedokázali diváci rozdělit, ačkoliv se v páru propadla o čtyři stupně. Osmnáctku si podržel dobrodružné fantasy Jack a obři a zbytek žebříčku už patřil novinkám. Sedmnáctku obsadil český dokument Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama, který si vydělal přes devadesát tisíc korun. A poslední dvě příčky patří staronové komedii bratří Coenů Big Lebowski a dobovému dramatu No.
S českými dokumenty jakoby se v poslední době roztrhl pytel, proto o jeden nebudeme ochuzeni ani tento týden. Ve čtvrtek si premiéru odbude snímek Vězení umění Radovana Síbrta, který se pokusí zmapovat vliv omezeného vězeňského prostředí na lidskou psychiku a fantazii. Asi největším lákadlem bude o víkendu premiéra třetí Pařby. Trojka nabídne opět pořádnou dávku humoru spolu s trojicí Bradley Cooper, Ed Helms a Zach Galifianakis. A čtveřici novinek doplní vedle Království lesních strážců ještě drama Poslední zima.
TOP 20: VÍKEND OD 23. 5. 2013
  1. Rychle a zběsile 6 10,8 mil. (novinka)
  2. Velký Gatsby 3,9 mil.
  3. Iron Man 3 2,1 mil.
  4. Kovář z Podlesí 1,0 mil.
  5. Království lesních strážců 32 tis. (předpremiéra)
  6. Croodsovi 279 tis.
  7. Zambezia 257 tis.
  8. Scary Movie 5 555 tis.
  9. Rozkoš v oblacích 25 tis. (novinka)
  10. Nevědomí 318 tis.
  11. Velká svatba 274 tis.
  12. Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese 145 tis.
  13. Hypnotizér 70 tis. (novinka)
  14. Tísňová linka 291 tis.
  15. Čtyřlístek ve službách krále 88 tis
  16. Babovřesky 72 tis.
  17. Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama 62 tis. (novinka)
  18. Jack a obři 53 tis.
  19. Big Lebowski 62 tis. (novinka)
  20. No 61 tis. (novinka)
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY