Světová válka Z: nové fotky, plakáty a videa

Vydáno: 26.05.2013 14:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Zřejmě nejnákladnější zombie film v historii Světová válka Z ještě na poslední chvíli láká na několik nových fotografií a plakátů. Uvnitř článku najdete také tři nové TV spoty.
V žádném případě tady nechci duplikovat informace - vše potřebné o chystaném zombie velkofilmu Světová válka Z jste si mohli přečíst v našem pátečním preview, které mimo jiné rozebralo, jaký složitý proces předcházel konečnému vzniku filmu. Jelikož má "Z" premiéru už ani ne za měsíc, vytasilo se studio Paramount s dalším promem v podobě fotografií, plakátů a taky televizních spotů.
Sedmička nových fotek toho klasicky nic moc neodhaluje. Je jasné, že výsledný film se bude spíše po vzoru knihy více soustředit na politický rozbor událostí, takže nějaké okázalé trikové sekvence snad ani nemůžeme čekat (nebo je spíš můžeme čekat až v kině). Na většině z nich najdeme vystrašený obličej Brada Pitta, který se zde převtělil do experta z OSN snažícího se zabránit globální pandemii.
Trojka staronových plakátů zase láká na nevídané měřítko scén zombie subžánru. Žádná omezená skupinka lidí, ale pěkně celá masa hladovějících mrtvol, které se nebojí srovnat města se zemí nebo pomocí "přemostění" dosáhnout i na takový vrtulník. Právě zde se nejspíše projevuje hollywoodská úlitba cílovému publiku - zatímco v knize jsou zombie pomalé, mátoživé mrtvoly, zde jejich masa působí jako jeden organismus (viz foto zombíků slučujících se u zdi).
TV spoty se zase snaží z dostupného materiálu vykřesat maximum - máme tady velkolepé trikové výjevy, politické machinace a thrillerovou jízdu plnou pobíhání zmatených lidí. Výsledek nejspíše bude sloučením výše zmíněných prvků. Ostatně už režisér Marc Forster v rozhovorech naznačil, že máme čekat mix politického thrilleru a Bournea, to vše v dosud nevídaných velkolepých kulisách.
Nové spoty zhlédněte níže.

Dark - TV Spot #1 k filmu Světová válka Z

Law - TV Spot #2 k filmu Světová válka Z

World We Know - TV Spot #3 k filmu Světová válka Z


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY