Mia Wasikowska miluje Cate Blanchett

Vydáno: 23.05.2013 20:00 - Simona Knotková | foto: Bontonfilm

Todd Haynes, který světu dal například hudební drama o glam rocku Sametová extáze, hlásí po pauze opět návrat na velká plátna. Doprovázet ho bude dvojice hereček z nového filmu Jima Jarmusche.
Režisér Todd Haynes se v posledních letech věnoval především televizní tvorbě. Byla to poté mini-série HBO Mildred Pierceová, se kterou bývalo jeho jméno nejvíce spojováno. Po posledním celovečerním snímku z roku 2007, v němž se originální formou pokusil zmapovat život Boba Dylana, letos hlásí comeback.
Natočí adaptaci románu Patricie Highsmith The Price of Salt. Vypráví příběh o vztahu dvou žen - dvacetileté prodavačky z obchodního domu a starší vdané ženy, která je však ve svém manželském svazku nešťastná.
Dle slov producentky Elizabeth Karlsen (Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám) "jeden z nejtalentovanějších režisérů současnosti" se hodlá vrátit i s prvotřídním obsazením. Mladší Theresu si zahraje stále populárnější Mia Wasikowska, jejím milostným objektem, Carol z titulu bude Cate Blanchett. Možná se tak splní sen nejednoho mužského diváka.
Do doby, než se Carol dostane do produkce, budou herečky k zastižení například v těchto filmech: Cate Blanchett jako éterická elfka Galadriel v prosincovém pokračování Hobita, Mia Wasikowska v komedii "ajťáka" Richarda Ayoadea The Double. Obě protagonistky si vedle sebe zahrály také v upíří novince Jima Jarmusche. Ta si v sobotu odbude svou premiéru na letošním Cannes.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY