Scorsese sází ve své novince na Spider-mana

Vydáno: 08.05.2013 18:00 - Zuzana Hofmanová | foto: Paramount Pictures

Přípravy dlouho očekávané adaptace japonské novely Silence se konečně dávají do pohybu. Scorsese může začít natáčet už příští léto, což znamená konec úvah o obsazení hlavního hrdiny. Bude jím nakonec Spider-man Andrew Garfield.
Úmysl natočit adaptaci novely Silence, jejímž autorem je japonský spisovatel Shusaku Endo, provází legendárního režiséra už pětadvacet let, tedy od první chvíle, kdy si příběh poprvé přečetl. Na zpracování knižní předlohy začal pracovat téměř okamžitě společně se scenáristou Jayem Cocksem, jenže od té chvíle jako by Scorsesemu bohové nepřáli.
Nejprve totiž práci na scénáři bránily závazky vůči jiným Scorseseho projektům, tudíž výsledná podoba nespatřila světlo světa až do roku 1996, kdy zas pro změnu putovala do režisérova šuplíku. Tam leží s drobnými přestávkami (třeba v roce 2009, kdy se ke snímku upsali Daniel Day-Lewis a Benicio del Toro) až dodnes.
Že nezůstane jen u prázdných slov a jednoho odloženého scénáře, dal Martin Scorsese vědět letos v dubnu, kdy oznámil, že pro svou srdeční záležitost konečně sehnal finance. A nechal se dokonce slyšet, že natáčení by mohlo (konečně) odstartovat v polovině příštího roku na Taiwanu.
Přítomnost čerstvě oscarového Day-Lewise ani del Tora už dávno není aktuální. Režisér pro svůj znovuoživený projekt sáhl po mladší krvi. Andrew Garfield, vycházející hollywoodská naděje, si ozkoušel nejen letní blockbuster, jakým byl restart pavoučí série, ale filmografii mu doplňuje třeba i drama Boy A, za které mimo jiné sklidil i ocenění BAFTA. Naděje do mladé hvězdy tak snad nebudou vkládány nadarmo.
Garfieldby se měl objevit v roli otce Rodriguese, portugalského kněze ze 17. století, který se svým společníkem míří do Japonska, aby tu vyšetřili zvěsti o nábožensky motivovaných perzekucích křesťanského obyvatelstva. V sutaně by se mimo něj měl objevit i Ken Watanabe, přičemž společnost dvou kněží by měl doplnit Issei Ogata .
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY