Sci-fi Enderova hra se představuje v prvním traileru

Vydáno: 08.05.2013 10:00 - Martin Bubrín | foto: Summit Entertainment

Knižní sci-fi klasiku Enderova hra zná zřejmě každý zapálený žánrový fanoušek. Ale co se stane, když se taková látka přetaví do filmu? V tom může leccos napovědět první trailer.
Jo, jo. Tady jde hodně cítit, že za filmem nestojí nějaké velké studio, nýbrž pánové od Summit Entertainment. Společnost stojící za teen hity Stmívání nebo Hunger Games se totiž pouští do další knižní adaptace a jak to tak vypadá, snaží se svůj svět přizpůsobit tomu, co už v minulosti účinně zabralo.
To vše samozřejmě ve velkolepých sci-fi kulisách, za které můžeme být alespoň my, žánroví fanoušci, rádi. Příběh pojednávající o geniálním chlapci Enderovi (Asa Butterfield), který se spolu s dalšími mladými kadety pokusí zabránit vyhlazení lidstva mimozemšťany, však zatím nevypadá nikterak oslnivě i na to, že se celý trailer odehrává za doprovodu epické hudby a trikových výjevů z vesmírných bitev.
Moc tomu nepřidává ani fakt, že za kamerou sedí režisér Gavin Hood, který ve svém posledním filmu naštval většinu komiksových fanoušků svou patlaninou X-Men Origins: Wolverine. Dojem z traileru, který opět kopíruje "prometheovskou" šablonu (basy, basy, BASY), je nakonec podobný znuděnému tónu Harrisona Forda, jenž nezaujatým voice-overem mluví o vyhlazení lidstva. Tady bude muset kampaň ještě hodně přitvrdit.
Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Enderova hra


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Brandon Penny, 11.05.2013 08:22) Reagovat

    Ďalšia predražená rozprávka, ale... niekedy už len kvôli tým efektom sa chodí do kín, americká propagandistická odysea je často trápna...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY