Kinopremiéry: 19. týden

Vydáno: 09.05.2013 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Co se premiér týče, patří devatenáctý týden v kinech k těm letos nejslabším. Z pěti novinek nestojí za zmínku skoro žádná, protože jde vesměs o průměrné až podprůměrné snímky. Pozitivem je snad jen jejich žánrová rozmanitost.
<#obrazky "31220,31218,31122,31039,31316,31317,31314,31313,31320,31322">
<#obrazek "31113; align=right"> Tísňová linka(The Call) (Falcon)

Podle synopse tuctový thriller sHalle Berry v hlavní roli. Zajímavé se však zdá jméno režiséraBrada Andersona, který stojí třeba za výtečnýmMechanikem. To signalizuje, že minimálně z hlediska řemeslného a vizuálního by mohlo jít o atraktivní a napínavou podívanou. První ohlasy nejsou tak úplně špatné, takže bychom snad mohli dostat alespoň solidní žánrovku. Snad nebude zdánlivě předvídatelný příběh na závadu. Uvidíme.

Synopse: Jordan Turner (Halle Berry) je zkušená operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá zoufalá dívka, která se stala obětí únosu. Telefonické spojení s tísňovou linkou je její jedinou nadějí a slova pronášená klidným a rozvážným hlasem ženy na druhém konci telefonu ji dodávají odvahu. Jordan se nakonec rozhodne na vlastní pěst dívku zachránit. Netuší ale, že pachatelem je někdo, s kým se v minulosti již setkala.

Zajímavost: V rámci přípravy navštívilaHalle Berry skutečnou centrálu linky 911 a dokonce si ze záznamu poslechla vlastní telefonát ohledně vloupání do jejího domu.

<#video "31371">


<#obrazek "31035; align=right"> Velká svatba (The Big Wedding) (Bontonfilm)

Hned čtyři držitelé Oscara (Robert De Niro,Robin Williams,Diane Keaton aSusan Sarandon) se sešli v režijním debutu scenáristyJustina Zackhama. I přes účast těchto hvězd jsou první recenze zrdcující a ani komerčně si snímek nevede příliš dobře. Vypadá to, že máme co dělat s tou nejotřepanější hollywoodskou romantickou komedií, jakou si lze představit. O tom ostatně svědčí iKatherine Heigl v hlavní roli. Návštěva kina v tomto případě bude asi jen pro čerstvě zamilované dvojice nebo opravdové fanoušky romkomů.

Synopse: Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) mají těsně před svatbou. Té se hodlá zúčastnit i ženichova přísně katolická biologická matka, které se v rámci její víry nezamlouvá to, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovávali, jsou rozvedeni. Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do předstírání spokojeného páru. Je tedy jasné, že tahle svatba nebude probíhat zrovna v klidu.

Zajímavost: Ve snímku se poprvé veřejně objeví inovované logo společnosti Lionsgate.

<#video "29075">


<#obrazek "31297; align=right"> Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (Las Aventuras de Tadeo Jones) (D-Cinema)

Co čekat od španělského animáku, který vstupuje do kin bez jakékoli propagace? Těžko říct, protože ani režírujícíEnrique Gato není nikterak známý. Co má tento snímek navíc oproti mocnější hollywoodské konkurenci, vědí snad jen samotní tvůrci. Dosavadní hodnocení nejsou extra příznivá, takže to vypadá, že jde spíše o nepodařený kousek vhodný jen pro ty nejmenší děti. Více se dozvíte zřejmě až v kinech.

Synopse: Ted je věčný snílek, který pracuje na stavbě. Díky zámeně za slavného archeologa je jednoho dne vyslán do Peru, kde se má pokusit zachránit bájné Ztracené město Inků. Naštěstí na to nebude sám, neboť má k ruce svého věrného psa Jeffa, neohroženou archeoložku, němého papouška a podvodníčka. Ti všichni se mu budou hodit, protože po tajemství města prahne proradná skupina lovců pokladů.

Zajímavost: Snímek vychází z ve Španělsku poměrně slavné komiksové předlohy.

<#video "31351">


<#obrazek "31296; align=right"> Mekong Hotel (Mekong Hotel) (Cinema Glock)

Thajsko-britské dokudrama je jednou velkou neznámou. Pobaví u něj hlavně takřka nevyslovitelné jméno režírujíchoApichatponga Weerasethakula, které něco řekne jen zarytým festivalovým návštěvníkům. Pozitivní je také stopáž, která dosahuje necelé hodiny, i když i to může být někdy dost. Podle synopse vypadá děj dost náročně, takže nic pro sváteční diváky. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: Film se odehrává v hotelu na severovýchodě Thajska, kde režisér zkouší se svým štábem snímek s názvem Zahrada extáze. Tvůrce se v něm pokouší vyjádřit vztahy mezi dcerou a matkou - upírkou, mladými milenci a řekou a při tom prolíná realitu s fikcí.

<#video "31370">


<#obrazek "31295; align=right">Isabel (Pegasfilm)

Bizarní pokus o ostravský upírský thriller - víc asi netřeba psát. Debutující dvojkaLukáš Melník aMarcel Škrkoň přichází s velmi odvážným a svérázným pokusem o film. Vůbec si netroufáme odhadovat, co se za ním může skrývat a kdo by na něj měl chodit. Ohlasy takřka neexistují, tudíž se musíte spolehnout na vlastní instinkt. Tohle bude asi pro filmové odvážlivce.

Synopse: Začínající ostravská novinářka Isabel (Petra Lorencová) se ve snaze o exkluzivní a senzační reportáž vydává za tajemným mužem. Díky své naivitě a odvaze se však dívka ocitá v pasti společnosti, v níž musí bojovat o holý život.

<#video "31323">


Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY