Téma: Co chystá Marvel?

Vydáno: 03.05.2013 17:03 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Co čekat od druhého Thora, jak vypadá záporák z Captaina Americy, proč budou Strážci galaxie nové Star Wars a kdo se objeví v Avengers 2? Marvel se při premiéře Iron Mana 3 rozpovídal o připravovaných projektech.
Iron Man 3 včera odstartoval Fázi 2 komiksového giganta Marvel a hlavouni studia už nyní musí oslavovat - film, který má na kontě již více než 300 milionů (a to tam ještě nejsou připočítány ani tržby z USA), utvrzuje v masivní oblíbenosti zajeté značky, která v příštích třech letech ani zdaleka nepoleví. Marvelovský filmový vesmír v nejbližší době prohloubí návrat Thora, o svůj comeback nebude ochuzen ani Captain America nebo Avengers, vůbec poprvé to zkusí i takový Ant-Man nebo Strážci galaxie. V daleké budoucnosti by se ke všem známým hrdinům měl přidat i Doctor Strange... ale popořadě.
O nadcházejících projektech se při příležitosti návratu Tonyho Starka rozpovídal producent Kevin Feige, který nabízí stručné info k chystaným filmům. Nejdříve nás samozřejmě čeká Thor: Temný svět - ten už v traileru nabídl odlišnou vizi než Branaghova jednička a více než na odlehčenou komiksovku vypadá na pořádný fantasy nářez. Není divu, když se filmu ujal režisér oblíbené Hry o trůny Alan Taylor. O něm Feige tvrdí, že přináší mnohem vizuálně propracovanější, odvážnější a životnější vizi, která by měla atmosférou připomínat takového Pána prstenů (tady samozřejmě "velká slova" berme jako součást propagace snímku). Film se má také kromě odhalování nových světů zaměřit na Thorův vztah s Lokim, který byl zásadně poznamenán koncem Avengers.
Příští rok nám přinese zase návrat Stevea Rogerse. Dvojka Captaina Americy bude vycházet z komiksu The Winter Soldier, který pojednává o Capově dávném příteli Bucky Rogersovi (nový concept art hledejte v galerii), jenž vstane z mrtvých a je přeměněn na nebezpečného zabijáka známého jako Zimní voják. Feige slibuje špionážní thriller a zároveň příběh o tom, jak se Steve vyrovnává s návratem do moderního světa, který po jeho rozmrazení už není takový, jaký býval. V galerii také můžete najít první fotku z natáčení, na níž se představuje nový superhrdina Falcon.
Ke konci roku 2014 nás čeká také zřejmě nejriskantnější marvelovský projekt Strážci galaxie, který vypadá naprosto odlišně od zbytku produkce. V slibovaném epickém vesmírném dobrodružství, které je často přirovnáváno ke Star Wars, jsou zatím obsazeni Chris Pratt, Zoe Saldana, Michael Rooker a Dave Bautista, jež doplní ještě kompletně digitální postavy mluvícího mývala Rocket Racoona a stromu Groot, který si dle Feigeho slov budou mít diváci tendenci zamilovat. Také slibuje nevídanou podívanou s propracovanými a plnokrevnými mimozemskými postavami, u nichž doufá, že budou mít stejnou emocionální působivost jako v případě Avatara. Uvěříme, až uvidíme první trailer... (v galerii najdete také nový concept-art).
Fázi 2 uzavře pokračování týmovky Avengers, v němž se na režijní i scenáristickou stoličku vrátí Joss Whedon. Ten slibuje nejen záporáka Thanose (to je ten fialový týpek z potitulkové scény), ale také novou zápletku plnou nových postav. O účasti Ant-Mana nebo Wasp, jakožto základních členů týmu, se zatím mlčí, Whedon by ale prý do sequelu rád protlačil postavy mutantů Scarlet Witch a Quicksilvera. Pokud jste zběhlí komiksoví čtenáři, tak jistě víte, že jde o potomky Magneta, kteří se později stanou právoplatnými členy Avengers. S realitou manipulující sestra a superrychlý bratr by tak mohli pořádně zamíchat s kartami nadcházejícího pokračování - a pokud se má objevit Thanos a další protivníci, tak alespoň snížit přesilu. Film se má začít natáčet příští rok v únoru.
Jako poslední (z plánovaných filmů) přijde Ant-Man , který započne Fázi 3. Kolem filmu s uvedením v roce 2015 a s pravděpodobným startem natáčení příští rok je už nyní konečně jasno. Scénář Edgara Wrighta a Joea Cornishe byl napsán ještě v dobách před prvním Iron Manem, tedy vznikem celého marvelovského filmového univerza, Feige ale tvrdí, že příběh je nyní usilovně přepisován tak, aby zapadl do kolejí nastolených předešlými snímky. Zároveň dodává, že ze scénáře jde cítit maximální věrnost komiksům a zároveň i Wrightova osobitost - což je jedině dobře pro nás, co jeho filmy vychvalujeme horem spodem.
Aby toho nebylo málo, tak příští rok na televizní obrazovky dorazí také série Agents of S.H.I.E.L.D., jehož název mluví za vše. V seriálu, odehrávajícím se hned po konci Avengers, se kromě účasti Clarka Gregga (Agent Coulson) nebo Cobie Smulders (Maria Hill) také dost vážně spekuluje i o uvedení zbrusu nových postav a také cameo účasti Roberta Downeyho Jr.. Marvelu se zkrátka nevyhneme, ať už v jakékoliv podobě.
Na jaký připravovaný snímek se těšíte nejvíce?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY