John McClane se podívá v šesté Pasti do Japonska

Vydáno: 30.04.2013 20:26 - Martin Bubrín | foto: Twentieth Century Fox

Pátá Smrtonosná past sice nebyla kdovíjaký zázrak, ale vydělala dostatečně na to, aby se potichu začalo mluvit o šestém díle. Co bude čekat neohroženého Johna McClanea tentokrát?
I když by se zdálo, že pátá Smrtonosná past byla pomyslným hřebíkem do rakve slavné značky, byl poslední návrat Johna McClanea třetím nejvýdělečnějším dílem série. Tudíž se velmi opatrně začíná mluvit o dalším pokračování.
Zmatená pětka s podtitulem Opět v akci, kde slavný akční hrdina pobíhal po Moskvě sebeparodujíce sám sebe, sice naštvala fanoušky, ale to nic nebrání tomu, aby se pomalu rozbíhaly práce na šetce. Na internet nyní prosákla nezaručená informace (=fáma), že scénář Smrtonosné pasti 6 je již ve vývoji.
Snímek s úderným označením Die Hardest nyní začíná psát jistý videoherní scenárista Ben Trebilcook a projekt je prý podle slov producenta Larryho D. Webstera v rané fázi příprav. A to není vše - příběh má navázat v New Yorku na pátý díl, ovšem poté se kompletně přesune na území Japonska. Lze vidět, že filmaře stále více lákají "exotické" asijské lokace než opakované nasazování velkofilmů do prostředí známých amerických měst - viz letošní Wolverine. Čeká nás tedy McClane versus samurajové?
Na oficiální vyjádření si samozřejmě budeme muset počkat až od Foxů a samotného Willise. Do té doby nám musí stačit Trebilcookova slova slibující návrat ke kořenům prvního a druhého dílu: "Bude to Rocky Balboa Smrtonosné pasti". Uvidíme, nakolik nakonec bude toto prohlášení pravdivé, když pětka v podstatě ignorovala vše, co jsme měli na sérii rádi.
A vy byste byli pro další návrat Johna McClanea?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY