Top 20 ČR: Nevědomí kraluje podruhé v řadě

Vydáno: 30.04.2013 08:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Ačkoliv sci-fi s Tomem Cruisem od minula značně oslabilo, dokázalo si Nevědomí udržet první příčku před animovanou novinkou Zambezia. Na trojku se posouvají Croodsovi.
Při pohledu na bilanci uplynulého víkendu to vypadá, že si Nevědomí užilo největší nával hned při premiéře, protože tentokrát utržilo o dvaačtyřicet procent méně. Sci-fi akčňák z budoucnosti se tak sotva udržel nad dvěma miliony. Tento výsledek však ani v nejmenším neohrozil jeho postavení v TOPce.
Druhou příčku si s přehledem, ale i velkou rezervou za Nevědomím získala novinka Zambezia. Jihoafrický animák zhlédlo od pátku do neděle přes devět tisíc diváků, což mu vyneslo na milion dvě stě tisíc. Na takový výsledek pekelně doplatili Croodsovi, kteří nejenže ztratili stříbrnou příčku, ale i velkou část dětského obecenstva, která dala přednost ptačímu dobrodružství před rodinkou z pravěku.
Čtyřku si udržel horor Lesní duch, který však pro bramborovou příčku nezískal ani půl milionu. Na pětce se s tři sta osmdesáti tisíci umístila novinka Zlomené město s Russellem Crowem a Markem Wahlbergem. Z minulé osmé příčky si na šestku polepšili Babovřesky, aniž by přidaly na plusových procentech. Na třetinové ztrátě se však o tomto víkendu vydělávalo. Sedmé místo patří novince Záhada Hory mrtvých, kterou si nenechalo ujít skoro dva a půl tisíce lidí.
Tří příčky ztratila v souboji s premiérovými snímky dobrodružná podívaná Jack a obři a Jurský park vyměnil bronzovou medaili za deváté místo. Na desítku klesla romantická komedie Dávám tomu rok. Druhou desítku otevírají propadlíci, kteří už se do té první nevešli. Na jedenáctku se posunul hvězdami nabitý snímek Vedlejší účinky, o příčku níž skončila česká romantická komedie Martin a Venuše.
Čtvrtá z pěti novinek s názvem Bezpečný přístav si našla své místo na třináctce, když vydělala dvě stě jedenáct tisíc, o fous víc než Čtyřlístek ve službách krále. Čtyři příčky ztratil akčňák Pád Bílého domu i horor Temné nebe, naopak český dokument Šmejdi si se ztrátou pouhých osmadvaceti procent pohoršil jen na šestnáctku.
Bez dvou za dvacet to má poslední novinka s názvem Hluboko – islandské drama, které se dosud těší značné popularitě a kladné kritice. Devatenácté místo obsadila adaptace románu Stephanie Meyerové Hostitel a na dvacítku sklouzl G.I. Joe: Odveta, jehož výdělek se smrskl o plnohodnotné tři čtvrtiny.
Následující čtvrtek se distributoři rozhodli kvůli silné konkurenci přece jen trochu seškrtat seznam uváděných snímků. Pozici hlavního aspiranta na zlatou příčku tedy zaujme Iron Man 3, v němž si roli Tonyho Starka potřetí střihl Robert Downey Jr.. Zároveň vtrhne do kin také páté pokračování nekonečné parodie Scary Movie, které si tentokrát vezme na paškál horor Paranormal Activity. Komediální žánr neopustíme ani s americkým snímkem Z cizího krev neteče nebo s českou novinkou Jedlíci aneb sto kilo lásky. Jako poslední najdeme v programech kin také severský válečný snímek Kříž cti.
TOP 20: VÍKEND OD 25. 4. 2013
  1. Nevědomí 2,0 mil.
  2. Zambezia 1,2 mil. (novinka)
  3. Croodsovi 731 tis.
  4. Lesní duch 426 tis.
  5. Zlomené město 381 tis. (novinka)
  6. Babovřesky 334 tis.
  7. Záhada Hory mrtvých 332 tis. (novinka)
  8. Jack a obři 328 tis.
  9. Jurský park 3D 293 tis.
  10. Dávám tomu rok 257 tis.
  11. Vedlejší účinky 238 tis.
  12. Martin a Venuše231 tis.
  13. Bezpečný přístav 211 tis. (novinka)
  14. Čtyřlístek ve službách krále 207 tis
  15. Pád Bílého domu 197 tis.
  16. Šmejdi 161 tis.
  17. Temné nebe 100 tis.
  18. Hluboko 73 tis. (novinka)
  19. Hostitel 70 tis.
  20. G.I. Joe: Odveta 51 tis.
      Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY