Muž z oceli přiletěl s epickým trailerem

Vydáno: 17.04.2013 10:18 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros.

Dlouho očekávaný restart Supermana zveřejnil zřejmě finální trailer, který kromě nových záběrů a epických trikových sekvencí odhaluje také více příběhu a Generála Zoda. Vypadá to, že se Zack Snyder vydal správnou cestou.
Vrcholné trailerové řemeslo. Vděčná látka o nejikoničtějším superhrdinovi na světě se přetavuje do velmi komplexní a "plné" upoutávky, která reprezentuje všechny přednosti chystaného velkofilmu. Tříminutová stopáž dává vyniknout pečlivé tříaktové struktuře, která směrem ke konci graduje do neskutečných výšin.
Kal-Elovo dramatické narození v trikově opulentních scenéricích (první pohled na Russella Crowea !) střídá střídmější linka s vyrůstáním na farmě u Kentů a následujícího se schovávání před "superhrdinskými" povinnostmi, aby následně vyložila své hlavní karty na stůl v podobě akčních sekvencí, u nichž se rozšiřuje úsměv na tváři diametrálním způsobem.
Ano, tohle předchozí "romantický" Superman se vrací víceméně postrádal - tam, kde si Singer vystačil s jedním pádem letadla a milostným tokáním mezi Lois a Clarkem, tam Snyder tasí neskutečně osudovou atmosféru a za využití nolanovského konceptu tvoří v jádru epický příběh o jedinci, který se musel vypořádávat s příliš velkou zodpovědností. Samozřejmě v intencích hollywoodského blockbusteru plného efektních "eye-candy" momentů (bitva se Zodem bude nejspíš podobně destruktivní jako Transformers).
Co řadí trailer mezi ty nejlepší z poslední doby je bezpochyby také strhující hudební motiv (že by Zimmerova ústřední melodie?), který úměrně doprovází obrazový materiál v klidnějších i zběsilejších pasážích. Obecně se tahle hrdinsko-dobrodružná (a trochu williamsovská) melodie k filmu hodí více než kdejaké burácející basy navozující temnou atmosféru.
Tou snad přebytečně Muž z oceli překypovat nebude. Po včerejším Star Treku jde zkrátka o další ukázkový příklad traileru, po jehož zhlédnutí byste si už výsledný film nejraději předobjednali na Blu-ray.
Trailer můžete zhlédnout níže. V galerii také najdete pár nových fotek k filmu.

Originální trailer #2 filmu Muž z oceli


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Zbyněk Slívka, 17.04.2013 16:26) Reagovat

    Takhle se láká. Snyder neukáže nic extra souvislého, ale navnadí na sto procent.

  • (Marcela Maja, 17.04.2013 17:53) Reagovat

    Nemůžu se dočkat!!! Vždycky jsem měla pro supermany slabost a tohle vypadá jako pecka roku!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY