Dočkáme se pokračování Kroniky?

Vydáno: 13.04.2013 12:00 - Simona Knotková | foto: Bontonfilm

Bez Joshe Tranka se sice případný sequel Kroniky nejspíše bude muset obejít, scenárista Max Landis je však stále ve hře. Podle jeho slov se na novém příběhu už pracuje.
Debut Joshe Tranka Kronika vtrhl do kin na začátku minulého roku. Jednalo se o úspěšnou prvotinu, která zase jednou přinesla čerstvý vítr do žánru "found footage", tedy filmové škatulky, ze které na nás v poslední době z velkých pláten útočí především dosti diskutabilní Paranormal Activity.
O sequelu kolovaly zvěsti hned po premiéře, třebaže sám začínající režisér se nechal slyšet, že to bude s největší pravděpodobností bez jeho účasti. Potvrzen byl ostatně na reboot Fantastické čtyřky.
Možnost další porce nadpřirozenými schopnostmi (ne)šťastně obdařených hrdinů ale stále není ztracena. Scenárista Max Landis, syn slavnějšího filmaře Johna Landise, poskytl rozhovor pro IGN Middle East, ve kterém prozradil, že na novém ději pracuje: "Kronika 2 se právě teď nachází v zajímavé fázi a na jejím psaní se stále pokračuje.”
Docela ostře se ohradil proti slovům svého otce, který v médiích dříve prozradil, že první verze scénáře se studiu Fox nelíbila a po Maxovi chtěli přepis, který by byl podobnější jedničce: "Můj otec nemá se sequelem nic společného. Není uvnitř celého procesu a neměl tedy k tomu ani co říkat. Fox se ve skutečnosti můj scénář líbil, jenom jim připadal moc temný. Teď se proto musíme společně domluvit na kompromisu. Pravdou je, že pokud se vám podaří udělat tak úspěšný snímek, jakým byla Kronika, příprava pokračování je zdlouhavá. Očekává se od vás víc a větší je také strach z neúspěchu.”
Navíc také přiznal, že má teď spoustu dalších pracovních povinností. I když tedy Kronika 2 stále není definitivně odpískaná, na konkrétnější kroky v produkci si budeme muset ještě počkat. Otázka ale zní, zda filmoví diváci o novou Kroniku vůbec stojí, zda by případný sequel jenom nemohl pokazit pozitivní přijetí jedničky. V komentářích můžete vyjádřit svůj názor.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY