Top 20 ČR: Croodsovi a G.I. Joe na vrcholu

Vydáno: 03.04.2013 13:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Ani po týdnu se obsazení první příčky nemění. Croodsovi kopírují tržby minulého týdne, což znamená slušný náskok před novinkou G. I. Joe 2: Odveta, která Babovřesky odsouvá na trojku.
Bezmála sedmdesát tisíc diváků už za dva týdny stačilo shlédnout animovaný snímek studia DreamWorks Croodsovi. Film v režii Chrise Sanderse a Kirka De Micco vydělal za uplynulý víkend dokonce víc než při premiéře, i když jen o pár tisíc. S více než milionovým náskokem si tedy bez problémů udržel zlato.
Druhou příčku obsadilo pokračování snímku G.I. Joe s podtitulem Odveta. Film získal přes dva a půl milionu diváků, před čímž musela s respektem ustoupit komedie Babovřesky, která tak klesá na trojku.
Až pátá příčka patří snímku Hostitel z pera Stephanie Meyerové, který vydělal přes jeden a půl milionu, ale určitě aspiroval na víc. S příjemným pětiprocentním postupem vpřed si pětku udržel Čtyřlístek ve službách krále, což znamená, že se dostává před snímek Mocný vládce Oz i Martina a Venuši, kteří se umístili na šesté a sedmé příčce jako poslední milionové snímky.
Třiatřicet procent pozbyl kanadsko-španělský horor Mama, což ho řadí s necelými devíti sty tisíc na osmičku. Následuje ho stejně jako posledně Smrtonosná past: Opět v akci s Brucem Willisem se ztrátou dvou míst. Na desítku sklouzli Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, kteří mají z tuzemských kin celkově na kontě už téměř patnáct milionů korun. Z dvanáctky na jedenáctku se posunul dokument Hledá se prezident, který sice nenabral žádná plusová procenta, ale nestačil jich ztratit tolik, což mu dopomohlo k postupu.
Tři sta čtyřicet tisíc a dvanáctou příčku získala americká komedie Pár nenormálních aktivit, kterou si nenechalo ujít na dva a půl tisíce diváků, čímž o chlup předstihla novinku z minula Spring Breakers. Čtrnácté místo patří komedii s dvojicí Firth/Diaz Gambit s odečtem osmačtyřiceti procent. Jen sotva polovinu toho, co minule, zvládla vydělat také Terapie láskou, což ji stálo rovných pět příček a končí na patnáctce.
Na šestnáctou příčku se s šestnácti sty diváky vyšplhala novinka s Marion Cotillard Na dřeň. V předpremiéře se do TOP 20 podívala novinka tohoto týdne Jack a obři, která slibuje dobrodružnou podívanou s Ewanem McGregorem nebo Billem Nighy. Bez dvou za dvacet to má čtvrtá a poslední novinka, české drama Bez doteku. Předposlední se umístil Nespoutaný Django a dvacítku bere francouzské drama Renoir.
Stejně jako minulý týden i tentokrát se můžeme těšit na osmičku premiér, mezi nimiž si každý určitě najde tu svou. Kromě již zmiňovaného fantasy snímku Jack a obři se v programech objeví také krimi-komedie Fishera Stevense Jako za starejch časů, v niž si zahrály staré mafiánské hvězdy jako Al Pacino nebo Christopher Walken.
Představí se také dvě americká dramata - Smrtelné lži s Richardem Gerem a Vedlejší účinky, kde si zahrál Jude Law nebo Catherine Zeta-Jones. Spojené státy nabídnou také horor Lesní duch.
Dočkáme se také dvou českým dokumentů Heleny Třeštíkové - Život s Kašparem a Vojta Lavička: Nahoru a dolů. A jako poslední zbývá zmínit ještě dánské drama Nerada ruším.
TOP 20: VÍKEND OD 28. 3. 2013
  1. Croodsovi 4,2 mil.
  2. G.I. Joe 2,9 mil. (novinka)
  3. Babovřesky 2,0 mil.
  4. Hostitel 1,5 mil. (novinka)
  5. Čtyřlístek ve službách krále 1,5 mil.
  6. Martin a Venuše 1,4 mil.
  7. Mocný vládce Oz 1,0 mil.
  8. Mama 893 tis.
  9. Smrtonosná past: Opět v akci 592 tis.
  10. Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic 573 tis.
  11. Hledá se prezident 366 tis.
  12. Pár nenormálních aktivit 341 tis. (novinka)
  13. Spring Breakers 336 tis.
  14. Gambit 320 tis.
  15. Terapie láskou 280 tis.
  16. Na dřeň 211 tis. (novinka)
  17. Jack a obři 138 tis. (předpremiéra)
  18. Bez doteku 125 tis. (novinka)
  19. Nespoutaný Django 114 tis.
  20. Renoir 86 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY