Percy Jackson se vrací v prvním traileru

Vydáno: 02.04.2013 10:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Harry Potter nižší váhové kategorie se vrací ve svém druhém pokračování s podtitulem Moře nestvůr, aby zabránil lidské zkáze. A mimo jiné pobil pár mořských nestvůr.
Percy Jackson by strašně moc chtěl být druhým Harry Potterem. Za mořem vcelku populární knížka se před třemi lety dočkala docela matné adaptace od Chrise Columbuse a pasovala příběh s polobožským dítětem na lacinou fantasy pohádku, která mohla fungovat jedině v mantinelech "guilty pleasure" zábavy. I když Zloděj blesku neutržil v kinech zrovna hodně ("jenom" dvojnásobek rozpočtu), někoho zřejmě napadlo, že se další investované peníze vyplatí.
Tak do kin letos v srpnu dorazí dvojka, která...vypadá úplně stejně jako jednička. To znamená téměř televizní zpracování (filmový look jakoby absentuje), přehrávající herci a všudypřítomná nadsázka lemovaná infantilitou a lacinými speciálními efekty. Těžko doufat, že si někdo v kalendáři zakroužkuje datum premiéry Moře nestvůr a bude ho napjatě očekávat, nebo že se z výsledku vyklube ucházející fantasy biják. Na to nepracuje s moc přesvědčivým materiálem.
Samozřejmě je tady Nathan Fillion a pár ozubených bestií, zbytek je však příliš zaměnitelný s kteroukoli neúspěšnou fantasy z posledních let (zdravíme, Čarodějův učni). Doufejme tedy alespoň v ucházející jednohubku, která se vyhne debilitě young-adult novel a půjde ve své žánrovosti nadoraz.
Trailer můžete zhlédnout níže na streamu z MTV.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY