Velkolepý Útok na Bílý dům má trailer

Vydáno: 27.03.2013 12:04 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Megaloman Roland Emmerich se vrací do kin, a rovnou s rozmáchlou vizí teroristického útoku na Bílý dům. V hlavních rolích výbušného traileru se představuje Channing Tatum a Jamie Foxx.
Jo, tohle je Emmerich, kterého dobře známe. Ne žádný rádobyumělecký shakespearovský Anonym, ale pěkně postaru gradovaný thriller, navíc s poctivou dávkou megalomanie. Letos již druhý příběh statečného muže, který se pokusí uchránit amerického prezidenta a celý Bílý dům před teroristickým útokem, se zatím dle traileru prezentuje jako vážný, skoro až syrově realistický akční film.
Což je po béčkově naivním Pád Bílého domu s Butlerem (dorazí do kin už v dubnu) vítaná změna. Koncepce traileru je velmi přesvědčivá a buduje tíživou atmosféru pomocí zvuků, zatmívaček a velkých titulků citujících Lincolna. V jejich změti se akčními eskapádami (nejčastěji výbuchy) prohání novodobý akční hrdina Channing Tatum a "prezident" Jamie Foxx, kteří dokáží stejně dobře střílet jako uskakovat padajícím vrtulníkům nebo dělat krkolomné kousky s limuzínou jako ve 2012.
Nadsázka akčních scén je samozřejmě patrná, uvidíme, jak se je podaří Emmerichovi napěchovat do vcelku vážného a patetického amerického příběhu o oslavě hrdinství. Kdyby z toho vylezla další roztomilá podívaná jako Air Force One (na kterou nedáme dopustit), vůbec bychom se nezlobili...
Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Útok na Bílý dům


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Zbyněk Slívka, 27.03.2013 15:52) Reagovat

    Roland opět pobaví, tentokrát v dobrém slova smyslu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY