Velký Gatsby zahají letošní festival v Cannes

Vydáno: 13.03.2013 17:47 - Simona Knotková | foto: Warner Bros.

Šedesátý šestý ročník filmového festivalu se v květnovém měsíci bude konat v Cannes. Zahajovat ho bude jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku, filmový přepis Velkého Gatsbyho Baze Luhrmanna.
Nejnovější adaptace románu F. Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby se loni dočkala svého odkladu. Namísto prosincového data uvedení, nám Warner Bros. premiéru naplánovalo na letošní květen, a pojistilo si tím tak potencionální větší návštěvnost než tomu mělo být v nabitém prosinci minulého roku.
Další výhoda květnového přesunu se objevila v tomto týdnu. Snímek z dílny australského režiséra Baze Luhrmanna byl totiž vybrán jako film, který zahájí letošní filmový festival ve francouzském Cannes. Nebude to poprvé, co se Luhrmannovi dostalo této pocty. Už v roce 2001 zahajoval přehlídku svým muzikálem Moulin Rouge. V roce 1992 se v Cannes zase promítal jeho Tanec v srdci.
V jeho nejnovějším režijním počinu nás v obsazení čeká Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire nebo Joel Edgerton. Velká očekávání vzbuzuje také hudební složka, do které se netradičně pustil raper Jay-Z.
Festival v Cannes startuje 15. května. Do českých kin adaptace klasického amerického románu dorazí vzápětí, 16. května.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY