Top 20 ČR: České filmy vládnou všem

Vydáno: 12.03.2013 19:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

S velmi těsným rozdílem Čtyřlístek nakonec udolal komedii Babovřesky a posouvá se tak do čela žebříčku. Trojku získala novinka Martin a Venuše, a tak zas jednou připadly všechny medailové příčky tuzemským snímkům.
V milionech, v nichž se pohybují vedoucí filmy, se krom premiéry téměř vždycky jenom odečítá, a tak tomu bylo i o víkendu. Ačkoliv Čtyřlístek ve službách krále předstihl tři týdny vládnoucí Babovřesky, bylo to jen díky tomu, že Troškova komedie ztratila až dvakrát víc. Rodinný animák měl navrch zhruba o šest tisíc diváků, což se ale do celkovým tržeb promítlo jenom devadesáti tisíci.
Na třetím místě skončila česká premiéra Martin a Venuše. Hlavní role v romantické komedii ztvárnili Marek Taclík a Kristýna Boková-Lišková, kteří se jako životní partneři snaží vrátit jejich vztahu jiskru, jež se jim za léta soužití kamsi vytratila. Těsně zaostala další novinka tentokrát však od Walta Disneye. Novinka Mocný vládce Oz vydělala tři a půl milionu korun, bere však už jen bramborovou pozici.
Z trojky na pětku spadla akční podívaná Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic Tommyho Wirkoly a dvě místa ztratila také romance Terapie láskou, která sbírá nadšené hodnocení, kde se promítá. Pod milionem zůstal stejně jako minule Nespoutaný Django, který odečítal dalších třicet procent, a za něj se znovu zařadil Argo, oceněný v letošním klání hned třemi Oscary.
Devítka patří Nemovi, jenž se o pár tisíc prosmýkl před drama Let, na které zbyla pak už jen desítka, z níž tím pádem vytlačil španělský animovaný snímek Snížek, bílý kožíšek.
Pouze polovičních tržeb oproti minule dosáhlo jak drama 30 minut po půlnoci, tak také Hobit: Neočekávaná cesta. Oba snímky to stálo svorně tři příčky. Akční thriller Kathryn Bigelow se umístil na třináctce a Jacksonova Neočekávaná cesta zaujala místo patnácté. Mezi ně se zvládla vměstnat francouzská novinka Nepoužitelní, v níž si hlavní roli střihl Omar Sy.
Na šestnáctce stagnují Bídníci s relativně stabilním výsledkem, s nímž se nemohly rovnat snímky Nádherné bytosti ani Sammyho dobrodružství 2 a Pí a jeho život, které se tak poslušně seřadily za slavný muzikál. Do plusu se dostalo o víkendu jenom české drama Ve stínu, které se z pětadvacítky probojovalo až na čtrnáctku, a historický snímek Černá Venuše, který bere dvacítku.
Za zmínku stojí bezpochyby i návštěvnost festivalu Jeden svět, která se za víkend vyšplhala až na úctyhodných devět set šedesát tisíc.
Čtrnáctý březen s sebou přinese do kin zase pěknou nadílku. Bruce Willis se vrací jako neporazitelný, nezničitelný, nezranitelný John McClane ve Smrtonosné pasti, který si vždycky ví rady, ať už mu za pasem visí pistole, či nikoliv. Následně program trochu odlehčí americká komedie Našrot, jejíž název už jasně vypovídá o tom, že půjde o párty s jediným cílem. Můžeme se těšit i na romantický sci-fi thriller Mizející vlny anebo na dvojici dokumentů – Otázky pana Lásky nebo Pátrání po Sugar Manovi.
TOP 20: VÍKEND OD 7. 3. 2013
  1. Čtyřlístek ve službách krále 5,3 mil.
  2. Babovřesky 5,2 mil.
  3. Martin a Venuše 3,6 mil. (novinka)
  4. Mocný vládce Oz 3,5 mil. (novinka)
  5. Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic 2,5 mil.
  6. Terapie láskou 1,3 mil.
  7. Nespoutaný Django 524 tis.
  8. Argo 324 tis.
  9. Hledá se Nemo 3D 275 tis.
  10. Let 260 tis.
  11. Snížek, bílý kožíšekk 208 tis.
  12. 30 minut po půlnoci 167 tis.
  13. Nepoužitelní 160 tis. (novinka)
  14. Ve stínu 154 tis.
  15. Hobit: Neočekávaná cesta 118 tis.
  16. Bídníci 113 tis.
  17. Nádherné bytosti 108 tis.
  18. Sammyho dobrodružství 2 82 tis.
  19. Pí a jeho život 66 tis.
  20. Černá Venuše 62 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY