Plán premiér: Změny za 9. týden

Vydáno: 08.03.2013 07:00 - Simona Knotková | foto: Universal Pictures

Posunuta byla premiéra druhého Hobita a nestydaté Trierovy Nymfomanky. Tou lepší zprávou po změnách uplynulého týdne je například uvedení oscarového dokumentu Pátrání po Sugar Manovi.
Změny minulého týdne přinesly tři nově ohlášené premiéry. První z nich bude Oscarem oceněný dokument Pátrání po Sugar Manovi. Švédský tvůrce Malik Bendjelloul v něm šel po stopách amerického folkového muzikanta Sixta Rodrigueze. Ten vydal v sedmdesátých letech dvě alba, která u domácího publika absolutně pohořela a on upadl v zapomnění. Mimořádné popularitě se mu však dostalo v Jižní Africe, kde se po několika letech pár fanoušků rozhodlo svého ztraceného idola najít. Jak se jim to podařilo odhalí návštěva kina dne 14. března.
Richarda Gera pronášejícího Smrtelné lži budete moci zhlédnout 4. dubna. V thrilleru Nicholase Jareckiho se herec stane finančním magnátem. Zrovna se pokouší prodat svůj rodinný podnik, když se mu stane autonehoda, která obrátí celý jeho život naruby.
Disneyho 7 trpaslíků ve 3D je pak v nabídce kinosálů na 30. ledna.
Stejný počet filmů se dočkal také svých nových českých titulů. Islandský Djúpið je Hluboko, pokračování 300: Bitvy u Thermopyl se skrývá pod názvem 300: Vzestup říše a konečně třetí Hangover je jednoduše Pařbou na třetí.
Ohledně přesunů došlo v devátém týdnu pouze k lehkým změnám. Květen za duben mění švédský Hypnotizér, o několik dnů se ve svých původně oznámených měsících opožďují české krimi Příběh kmotra a Malavita Luca Bessona.
Vejška Tomáše Vorla se z letošního listopadu přesouvá až na leden 2014. Stejně tak Nymfomanka Larse von Triera mění čtvrtou číslovku ve svém roce uvedení a z letošního května se opožďuje na příští leden. Konečně víme, kdy bude v českých kinech k vidění nový béčkový nářez z dílny Roberta Rodrigueze. Machete zabíjí k nám dorazí 3. října.
Jásat mohou diváci těšící se na akční scifi Riddick, sportovní drama Rivalové nebo horor Já, Frankenstein. Všechny je uvidíme už o několik dnů až týdnů dříve.
A jak už z minulého týdne víme, změna postihla třetího Hobita, u kterého se červencový měsíc roku 2014 změnil na prosincový, tedy na ten stejný jako tomu je u Hobita II. Aspoň tedy máme jasno v tom, co budeme dělat tento a příští rok v předvánočním čase.
KOMPLETNÍ SEZNAM ZMĚN ZA 9. TÝDEN:


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY