Martin Scorsese chystá další gangsterku

Vydáno: 20.01.2013 16:15 - Amaya Tomanová | foto: Paramount Pictures

Režisér Martin Scorsese po dotočení Huga a jeho velkého objevu mluvil o nejrůznějších projektech, které měl v hledáčku. Nakonec podle všeho zvítězila gangsterka The Irishman s Robertem DeNirem.
Martin Scorsese se momentálně věnuje postprodukci čerstvě dokončeného snímku The Wolf of Wall Street, němž hlavní roli ztvárnil Leonardo DiCaprio, a poohlíží se po novém projektu. Po dotočení Huga a jeho velkého objevu režisér hovořil o dlouhodobě rozpracovaném dramatu Silence a životopisném snímku o Franku Sinatrovi, zdá se však, že ve finále zvítězí gangsterské drama The Irishman.
Snímek, jehož literární předlohou je román Charlese Brandta I Heard You Paint Houses, vypráví o zabijákovi Franku "Irčanovi" Sheeranovi údajně odpovědnému za vraždu Jimmyho Hoffa. Svou roli má již delší dobu téměř jistou Robert De Niro, spekuluje se také o Joe Pescim a Al Pacinovi. Podle zatím nepotvrzených zpráv je autorem scénáře Steven Zaillian, film bude vznikat pod záštitou společnosti Paramount.
Ve hře je však stále ještě adaptace knihy japonského spisovatele Shusaku Endo Silence, jejíž děj se odehrává v Japonsku sedmnáctého století a vypráví příběh jezuitského misionáře z Portugalska. Film měl spatřit světlo světa již před lety, poté, co Scorsese dokončil příběh tibetského dalajlamy Kundun. Pro režiséra má toto téma silný osobní aspekt - on sám kdysi uvažoval o službě jezuitského duchovního. V případě, že přednost dostane Silence, můžeme s filmem Irishman počítat kolem roku 2015 - snad se tedy čekání vyplatí...
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY