Plán premiér: Změny za 1. týden

Vydáno: 07.01.2013 21:00 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

První dny roku 2013 nám přinesly také několik prvních nově ohlášených premiér. Letos v kinech budete moci zhlédnout například Zlatým lvem oceněný film Ki-duka Kima Pieta, nebo Trierovu novinku Nymfomanka.
Jaké ohlášené premiéry nám přinesl první týden nového roku? Snímek oblíbeného jihokorejského režiséra Ki-duka Kima Pieta je v plánu na 30. ledna. Drama o lichvářovi, jemuž obrátí život naruby žena tvrdící, že je jeho matka, si z loňských Benátek odnesl Zlatého lva za nejlepší film roku.
Na francouzskou romantickou komedii Régise Roinsarda Láska všemi deseti si budete moci zajít 21. února. Mladá hrdinka se v ní bude ucházet o místo sekretářky v pojišťovací agentuře. Šéfa firmy ale nejvíce zaujme její rychlé psaní na stroji. Společně se poté přihlásí do velkého závodu ve psaní všemi deseti.
Zázrak zažijete v kinosálech 7. března. Drama ze slovenské produkce zrežíroval Juraj Lehotský a inspirovat se nechal osudy skutečných lidí. Z prostředí neúplných rodin, prostituce a drog nám představí dívku Elu, která jednoho dne končí v polepšovně. Záhy se ovšem rozhodne z ní utéct.
De l'autre côté du périph zní doposud nepřeložený snímek další francouzské komedie, tentokrát z dílny Davida Charhona. V jejím obsazení vás čeká například Omar Sy, jedna z hlavních postav filmového hitu minulého roku Nedotknutelní, a v příběhu se setkáte s dvěma ne moc spřátelenými policisty, kteří společně musí vyřešit případ vraždy manželky obchodního magnáta. Česká premiéra je 28. března.
Stejně tak další ohlášený film známe zatím pouze pod jeho původním titulem. Islandský Djúpið Baltasara Kormákura se s námi vrhne do hlubin ledového oceánu, ve kterých se snaží přežít rybář, poté co jeho loď troskotá. Drama podle skutečné události uvidíte 18. dubna.
Novinku kontroverzního dánského filmaře Larse von Triera Nymfomanka v českých kinech uvidíte 30. května. Hlavní hrdinkou bude žena rekapitulující svůj bohatý sexuální život a v obsazení se potkáte jak se starými Trierovými známými v čele s Charlotte Gainsbourg nebo Stellan Skarsgård, tak i s nováčky v podobě Shiy LaBeoufa nebo Jamieho Bella. Tvůrci se také nechali slyšet, že explicitní sexuální scény mají být skutečné. Naplánováno je i natáčení druhé části.
KOMPLETNÍ SEZNAM ZMĚN ZA 1. TÝDEN:


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY