Kinopremiéry: 49. týden

Vydáno: 06.12.2012 09:15 - Vratislav Šálek | foto: Focus Features

Po náloži z minulého týdne se vše vrací k normálu a aktuálně číhají v kinech pouze dvě novinky. Jasným lákadlem je nejnovější adaptace literární klasiky Anna Karenina. Tu doplňuje už jen nenáročná francouzská komedie Oui, šéfe.
Český plakát filmu Anna Karenina Anna Karenina (Anna Karenina) (Bontonfilm)
Svérázná adaptace světové literární klasiky využívá ke ztvárnění tehdejší společnosti částečně i divadelních prken. Režírující Joe Wright opět dokazuje, že je výtečný řemeslník a dovede skvěle natočit jakoukoli scénu. Zde k tomu navíc přidává i velkou porci odvahy a zdravého sebevědomí, které ale naprosto vychází. V hlavních rolích excelují Keira Knightley, Jude Law a Matthew MacFadyen, lehkým zklamáním pak je nevýrazný Aaron Taylor-Johnson. Zásadnější výtkou budiž jen velké zjednodušení postav, kterým místy chybí motivace a propracovanější psychologie. Více se dozvíte v naší recenzi.
Synopse: Anna Karenina (Keira Knightley) žije ve spokojeném, leč trochu unaveném manželství s vysokým státním úředníkem (Jude Law) a mezi petrohradskou smetánkou má neobyčejně skvělou pověst. V průběhu cesty do Moskvy, kam jede urovnat spor svého bratra (Matthew MacFadyen), potká hraběnku Vronskou a brzy se také seznámí s jejím synem (Aaron Taylor-Johnson). I letmé setkání stačí k tomu, aby mezi nimi přeskočila jiskra, která se brzy mění v žár vášnivé lásky, který ani jeden nechce uhasit. Rádi by se svobodně milovali. Jenomže to v carském Rusku v devatenáctém století dost dobře nejde a zdejší společnost dovede dát patřičně najevo, co si o porušení nepsaných pravidel myslí.
Zajímavost: Některé choreograficky náročné scény se připravovaly až tři týdny v kuse.

Český trailer filmu Anna Karenina

Plakát filmu Oui, šéfe! Oui, šéfe! (Comme un chef) (HCE)
Veskrze nenáročná, neškodná a víceméně příjemná francouzská komedie vsází hlavně na titulní dvojici v podání Jeana Reno a Michaëla Youna. Režisér Daniel Cohen sice nezvládá kombinovat klasickou a situační komiku a někdy naservíruje zbytečně laciný a nepovedený vtípek, na druhou stranu to ale dovede vyvážit několika fungujícími fórky. Ve výsledku tak jde přes mnoho nedostatků a slabých míst o ideální zakončení večera ve dvou. Jen nesmíte očekávat příliš mnoho.
Synopse: Talentovanému kuchaři Jackymu Bonnotovi (Michaël Youn) je třicet a vyznává zásadně jen velké gastronomické umění. Pochopitelně by si rád otevřel vlastní restauraci, k tomu mu ale chybí finance. Život mu však změní setkání se slavným šéfkuchařem Alexandrem Lagarderem (Jean Reno), jehož pozici vážně ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho podniků. A tihle dva se spojí, aby zabránili nejhoršímu.

Originální trailer filmu Oui, šéfe!

Poznámka: V rámci možnosti bojovat o České lvy vstoupil 1. 12. do omezeného počtu kin český dokument Pevnost.

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Napište nám do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY