Další Sherlock Holmes na obzoru?

Vydáno: 26.11.2012 09:56 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros.

Adaptace příběhů slavného anglického detektiva neberou konce, a tak se po filmové a dvou televizních adaptacích dočkáme další verze. Tentokrát půjde o remake filmu Mladý Sherlock Holmes.
V kinech a televizi je poslední dobou "přesherlockováno". Dva blockbustery Guye Ritchieho s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli vydělaly dost na to, aby se začalo pracovat na třetím dílu, televize zase atakuje geniální britský seriál Sherlock, který nejslavnějšího detektiva zasazuje do moderního prostředí, a jeho nepovedená americká předělávka Elementary, jež sbírá po světě veskrze negativní ohlasy. Jak tedy vidíte, Sherlock Holmes se těší celosvětové popularitě, tudíž je nutné z jeho jména vytěžit, co se dá.
Proto nás čeká jeho další verze. Nečekejte však po vzoru dnešní doby další potemnění série a polidšťování hrdinů - nové pojetí bude více cílit na mladé diváky. Půjde totiž o remake snímku Young Sherlock Holmes (u nás jako Pyramida hrůzy) Barryho Levinsona z roku 1985. K tomu napsal scénář Chris Columbus, a tak není divu, že se výsledek svým vyzněním podobal Harrymu Potterovi říznutému Indianou Jonesem (producentský dohled Stevena Spielberga se jen tak nezapře).
Příběh, v němž se setkáme se Sherlockem a Watsonem ve školních letech, kteří začínají řešit první případ, pro potřeby filmu převede scenárista Evan Spiliotopoulos, který má za sebou slušnou dávku disneyovských direct-to-DVD sequelů jako Lví král 2: Simbův příběh nebo Kniha džunglí 2, ale také píše pokračování drsného komiksového Wanted. Originál byl ve své době slušným zjevením a dodnes se považuje za jeden z nejlépe realizovaných "dětských" filmů, který si, na rozdíl od dneška, mohou užít i dospělí.
Samozřejmě ještě nepadlo žádné slovo o režii či obsazení, ale budeme doufat, že studio Paramount nebude chtít do hlavní role protlačit nějakého provařeného idola dnešní mládeže...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY