Star Wars 8 a 9 našly své scenáristy

Vydáno: 21.11.2012 16:04 - Simona Knotková | foto: Lucasfilm Ltd. & 20th Century Fox

Zatímco na post režiséra nových Hvězdných válek probíhá zběsilý hon, ohledně scenáristických pozic je situace už poněkud klidnější. Po sedmé epizodě si píšící tvůrce našla i osmička a devítka.
Od předminulého týdne už víme, kdo napíše příběh sedmých Star Wars, k jejichž realizaci po odkoupení Lucasfilmu studiem Disney skutečně dojde. Scenáristou se má stát Michael Arndt, autor stojící za trojkou Toy Story nebo za nejnovějším pokračováním Hunger Games.
Od dnešního dne jsou také potvrzena jména scenáristů dvou zbývajících dílů plánované trilogie. Budou jimi Lawrence Kasdan a Simon Kinberg. Oba dva se také na plac přidávají doby producenti.
První jméno zřejmě uklidní všechny fanoušky předcházejících dílů, kteří z nápadu "Lucasova série bez Lucase" (třebaže se osmašedesátiletý tvůrce má stále účastnit jako tvůrčí konzultant) pravděpodobně nebyli moc nadšení. Kasdan je dalším starým známým u Star Wars, který napsal jak pátou, tak i šestou epizodu.
Jeho o něco mladší kolega Kinberg se zase, mimo jiné, zdařile podílel na dvou X-Menech - Posledním vzdoru z roku 2006 a nejposlednějším X-Men: Days Of Future Past, prequelu, který v roce 2014 teprve vstoupí do kin.
Nějaké asociace se zprávami minulými? Bojíme se už jenom spekulovat.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY