Carrie se hlásí o slovo v prvním teaseru

Vydáno: 16.10.2012 10:30 - Martin Bubrín | foto: Screen Gems

Remake hororové klasiky Briana De Palmy podle knihy Stephena Kinga dorazí do kin sice až v březnu, ale už teď se můžete podívat na první atmosférický teaser, v němž vévodí zkrvavená Chloe Moretz.
Přeskočme teď řeči o tom, že nepotřebujeme žádné remaky, že Hollywoodu zoufale docházejí nápady a kazí tak kvalitní originály. I když zamrzí, že místo nové verze filmu Briana De Palmy nesáhli tvůrci raději po jiné kingovské látce, která přímo žadoní o zpracování (Svědectví, Dlouhý pochod, Temná věž...), vyvolává kratičký teaser na Carrie převážně pozitivní dojmy.
Upoutávka toho sice moc neodhaluje, ale to zde vůbec nevadí. Jeden kamerový průlet městem, který začíná panoramatickými záběry bezmála "postapokalyptického" rázu a končí na tváři jedné zakrvavené dívenky, je dostatečně vtahující na to, abyste snímek předem neodepsali jako bezobsažné převyprávění již dávno známého. Ikonická hořící škola a voiceover připomenou originál a divákům ihned dojde, co se zde odehrálo.
Bude zajímavé sledovat, jakým způsobem se látky chopí zrovna žánrově netypická režisérka Kimberly Peirce, která se doposud uvedla jen drsným dramatem Kluci nepláčou. Snad půjde o více než jen gore aktualizaci uzpůsobenou dnešní době. Věříme, že trumfů v rukávu bude mít Carrie ještě hodně - například roli fanatické matky, kterou ztvární Julianne Moore.
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.

Originální teaser filmu Carrie


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY