Christoph Waltz a Michael Douglas ukončí studenou válku

Vydáno: 16.10.2012 13:00 - Dominik Dolejš | foto: The Weinstein Company

V připravovaném snímku Reykjavik, který bude vyprávět o posledních dnech studené války, se představí hvězdné herecké duo Waltz a Douglas v rolích Michaila Sergejeviče Gorbačova a Ronalda Reagana.
Christoph Waltz jako někdejší vůdce Sovětského svazu Michail Sergejevič Gorbačov a Michael Douglas jako bývalý prezident Spojených států amerických Ronald Reagan? Toho se dočkáme v novém filmu Mikea Newella. Režisér Ohnivého poháru potterovské ságy má v plánu oživit legendární setkání obou státníků v islandském Reykjavíku roku 1986, které vedlo k výraznému snížení mezinárodního napětí a bylo jedním z kroků k ukončení studené války.
Pro tvůrce se prozatím zdá největším oříškem vizáž Christopha Waltze, kterého pro filmový Hollywood objevil Quentin Tarantino ve svých Hanebných panchartech. Nicméně můžeme věřit, že se herec velmi brzy s Gorbačovovým specifickým vzezřením sžije a ukáže nám jeden ze svých skvělých hereckých výkonů. To podobné bude platit i o Michaelu Douglasovi. I on si v maskérně jistě vysedí svoje.
Jedním z producentů je i společnost Ridleyho Scotta Scott Free Productions. Sám Scott o Reykjaviku prozradil, že nám nabídne unikátní pohled na osoby a události, které významně ovlivnily chod dějin.
Natáčení začíná v březnu příštího roku. Mimo Reykjavíku se štáb podívá také do zbylých částí Islandu a do filmových studií v Německu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY