Kinopremiéry: 41. týden

Vydáno: 12.10.2012 14:15 - Vratislav Šálek | foto: TriStar Pictures

Tři premiéry jsou přichystány na tento týden. Jednoznačným lákadlem je vychvalované sci-fi Looper s Brucem Willisem a Josephem Gordonem-Levittem. Dánská festivalová komedie a německý dokument vedle něho působí jako chudí příbuzní.
Looper (Looper) (Bontonfilm)
Výtečné sci-fi, které do puntíku naplňuje veškeré pozitivní ohlasy, které mu předcházely. Režírující Rian Johnson stvořil skutečnou žánrovou perlu, která rozhodně není revoluční, osvědčené postupy ale používá naprosto fantasticky. S minimálním rozpočtem vznikla fantastická podívaná, jež dokazuje, že ke spokojenosti diváka není potřeba spousty triků, ale stačí jen chytrý a promyšlený příběh. V hlavních rolích září Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis a Emily Blunt. Jedinečný zážitek. Nezbývá než vřele doporučit.
Synopse: Joe (Joseph Gordon-Levitt) patří mezi loopery - nájemné zabijáky pracující pro zločineckou organizaci. Svou práci odvádí dobře, bezproblémově a užívá si luxusního života. To se změní s jeho další zakázkou. Před hlavní pušky se totiž zjeví on sám, jen o něco starší (Bruce Willis). To je možné díky specifiku jeho práce - organizace zabijákům posílá oběti z budoucnosti. Transportovaní "klienti" se objeví vždy přímo před zbraní loopera. Dokáže tedy Joe zastřelit sám sebe?
Zajímavost: Původně mělo jít o krátkometrážní projekt, dovysvětlování některých pasáží ve scénáři však stopáž značně natáhlo.

Český trailer filmu Looper: Nájemný zabiják

Mazel (10 timer til Paradis) (CinemArt)
Poněkud přímočarý a předvídatelný snímek je další variací na provařené téma hledání místa v životě. Tvůrci se ho snaží oživit hlavní postavou kulturisty, což se jim poměrně daří i díky představiteli Kimu Koldovi. Režie Madse Matthiesena je rutinní, ale účinná. Škoda, že postrádá tempo a nevyhýbá se ani hluchým místům. Ve výsledku jde ovšem o vcelku pohodovu záležitost, která neurazí a příjemně pobaví. Nic víc ale nečekejte.
Synopse: Dennis (Kim Kold) se živí jako profesionální kulturista. Kupodivu je pořád starý mládenec, protože mu chybí dominantnější povaha i nějaká ta dobrá příležitost. Nepomáhá mu ani fakt, že ve svých čtyřiceti letech stále bydlí s panovačnou matkou. Když se jeho strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se Dennis pro radikální krok. Odjede právě do této asijské země, kde chce najít svou pravou lásku. Jenomže ani v sexuálním turistickém ráji se taková slečna nehledá tak snadno.
Zajímavost: Mnoho postav ztvárňují neherci.

Originální trailer filmu Mazel

4.revoluce (Die 4. Revolution - Energy Autonomy) (Aerofilms)
Těžko říci, co očekávat od původně televizního dokumentu, který vstupuje na plátna kin. Nejspíše půjde o vzdělávací a apelační příspěvek na téma obnovitelných zdrojů a energie. Moc příspěvků k německému snímku na internetu nenajdeme, proto můžeme skutečně jen spekulovat a odhadovat. Jasné je ovšem to, že je určen úzké skupině diváků a o výdělky tu rozhodně nepůjde. Pokud se tedy zajímáte o životní prostředí, je tenhle film přímo pro vás.
Synopse: Dokument přináší příspěvky několika odborníků do diskuze o budoucnosti energetiky. Na příkladech průkopnických projektů tvůrci ukazují, jak je možné energii získávat, využívat a distribuovat. Všichni zúčastnění mají jediný cíl - energetickou autonomii, tj. úplný přechod výroby od fosilních a jaderných paliv na stoprocentně obnovitelné zdroje. Tato změna je tak radikální, že se hovoří o revoluci. Proto také onen název.

Originální trailer filmu 4.revoluce

Vyrazíte o víkendu na nějakou premiéru? A na jakou? Hlasujte v anketě na našem Facebooku nebo nám napište do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY