Hitchcock s Anthonym Hopkinsem má první plakát

Vydáno: 21.09.2012 10:00 - Martin Bubrín | foto: Fox Searchlight Pictures

Tady se bude bojovat o Oscara. Ambiciózní životopisný snímek o mistru napětí Alfredu Hitchcockovi dorazí do amerických kin už letos na podzim podpořen další hereckou přeměnou. Tou tentokrát prošel Anthony Hopkins.
Už možná víte, jak bude vypadat Anthony Hopkins jako Alfred Hitchcock ve filmu Hitchcock (původně pojmenovaném jako Alfred Hitchcock And The Making Of Psycho). Nyní ale na internet dorazil první promo materiál, a to oficiální plakát k filmu, který zobrazuje režiséra v jeho typické póze. Červené pozadí, zakrvácený nůž, klasický výraz a známý pozdrav "Good evening". To by snad poznal i člověk, který od něj nikdy neviděl žádný film.
Plakát také ohlašuje jednu důležitou informaci - a to premiéru filmu. Hitchcock se měl původně objevit až v roce 2013, ale studio Fox Searchlight Pictures se jej rozhodlo nasadit už letos na podzim, konkrétně 23. listopadu. Kdy se snímek dostane do Evropy (a ještě k tomu do České republiky), je zatím neznámé. Tipujeme si však období ledna nebo února, kam obvykle bývají "uklizeny" snímky, které byly nominovány na Oscara.
O ty bude novinka debutujícího Sachy Gervasiho (spíše dokumentarista a scenárista) jistě usilovat. Pokud bychom vycházeli z minulého ročníku ceremoniálu, kde bodovaly zejména snímky zabývající se kinematografickou minulostí, jako The Artist nebo Hugo a jeho velký objev, zdá se, že není vhodnějšího kandidáta.
Hitchcock, jak už jeho dřívější název napovídá, se bude zabývat náročným natáčením filmu Psycho. To se muselo potýkat jak s problémy s rozpočtem, tak i s kontroverzí ohledně násilí a nahoty, kvůli níž se režisér pustil do sporu s mnoha cenzory. Na pozadí náročné produkce se film bude zabývat i vztahem s režisérovou ženou Almou Reville, kterou si zahraje Helen Mirren.
Hvězdným ústředním párem to ale nekončí, ve vedlejších rolích se například představí i Scarlett Johansson, Jessica Biel nebo James D'Arcy v roli Anthonyho Perkinse. Snad se snímek dostane co nejdřív i k nám, abychom v kinech mohli být svědky něčeho, o čem jsme měli doposud možnost jen číst.
Jen pro doplnění - v současné době vznikl také televizní film The Girl, který se zabývá vztahem Alfreda Hitchcocka (Toby Jones) a herečky Tippi Hedren (Sienna Miller) během natáčení Ptáků. TV premiéra by se měla konat již 20. října na HBO.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY