BD a DVD tipy: 38. týden

Vydáno: 16.09.2012 14:38 - Kateřina Hejdová | foto: Magic Box

Vylepšený Titanik ve 3D, kompletní Indiana Jones v jedné edici nebo český snímek Čtyři slunce? Po čem z naší pravidelné týdenní nabídky nejlepších DVD a Blu-ray disků sáhnete tentokrát?
BD obal filmu Kolekce Indiana Jones (Indiana Jones Quadrilogy) 5xBlu-ray (Magic Box)
Poprvé v historii vycházejí všechny čtyři filmy na Blu-ray, digitálně remasterované s lepším obrazem i zvukem. Dobyvatelé ztracené archy, Indiana Jones a chrám zkázy, Indiana Jones a poslední křížová výprava a Indiana Jones a království křišťálové lebky, dohromady na 500 filmových minut s Harrisonem Fordem v titulní roli. Fenomenální série Stevena Spielberga se uzavřela v roce 2008, kdy se nestárnoucí dobrodruh a archeolog úspěšně vrátil na plátna kin po 19 letech od premiéry první části. Předlohou byly Spielbergovi s Georgem Lucasem komiksy, které milovali v dětství. Pod jejich rukama tak ožil univerzitní profesor, jenž objevil legendární Archu úmluvy, zachránil posvátné Sankarové kameny a nalezl Svatý grál i legendární Křišťálovou lebku. Za doprovodu hudby Johna Williamse v charakteristickém klobouku a s bičem zve Indy na cesty napříč časem a historií.
Synopse: S kompletní kolekcí dobrodružství Indiana JoneseTM ve formátu Blu-ray od legendární dvojice režisérů STEVENA SPIELBERGA a GEORGE LUCASE si užijete každičký okamžik napětí jako nikdy předtím! Poprvé v historii vychází všechny čtyři nezapomenutelné příběhy najednou a na Blu-ray disku, ve špičkovém HD rozlišení a se zvukem ve formátu 5.1. Komplet pěti disků přináší dokonale barevně upravené digitalizované verze Chrámu zkázy a Poslední křížové výpravy i netrpělivě očekávané, snímek po snímku zrestaurované Dobyvatele ztracené archy. Nechte se vtáhnout do dobrodružné a vzrušující podívané, kterou přináší Cenami Akademie® ověnčená* série o Indiana Jonesovi a hodiny bonusů včetně zbrusu nových, určených speciálně pro toto vydání. Jen jedno jméno je synonymem dokonalého hrdiny… jen jeden formát nabízí dokonalý zážitek! (oficiální text distributora)
Bonusy: Dobyvatelé ztracené archy: Od džungle po poušť, Od příběhu k legendě, Z natáčení: Jak se točili Dobyvatelé ztracené archy (1981), Jak se točili Dobyvatelé ztracené archy, Jak se točil Indiana Jones a chrám zkázy, Jak se točil Indiana Jones a poslední křížová výprava, Jak se točil Indiana Jones a království křišťálové lebky (HD), Pohled do zákulisí: Kaskadérské kousky, Filmový zvuk, Hudba z filmu, Světlo a kouzla, Dobyvatelé: Rozteklá tvář, Odporná havěť (volitelné pop-up informace), Cestování s Indiana Jonesem: Lokace (volitelné pop-up informace), Indyho ženy: hold Amerického filmového institutu původní trilogii, Indyho přátelé a nepřátelé, Typické rekvizity (HD), Zvláštní efekty (HD), Příběhy v postprodukci (HD), Poděkování

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 1999 Kč. V obchodech od 17. září 2012.

Trailer kolekceIndiana Jones

BD obal filmu Titanic Titanik 3D (Titanic 3D) Blu-ray (Bontonfilm)
Krok po kroku dohlížel James Cameron na převedení svého slavného velkofilmu do podoby 3D. Trvalo to více než rok, Titanik se ve vylepšené podobě představil přesně 15 let po svém prvním uvedení do kin a 100 let od skutečné katastrofy. Největší zaoceánský parník se i po svém potopení stal nedílnou součástí západní historie dvacátého století, Cameronův film pak i neodmyslitelnou součástí dějin hollywoodských (vydělal přes dvě miliardy dolarů, víc má na kontě je taktéž Cameronův Avatar). Milostný příběh Jacka a Rose slouží i k tomu, aby divák co nejlépe pochopil tehdejší dobové souvislosti i průběh tragédie v její úplnosti a je ukázkou perfekcionistické filmařské práce. Ve 3D se zážitek z virtuální návštěvy i potopení luxusní lodi skutečně násobí, na Blu-ray najdete i spousty doplňujícího materiálu.
Synopse: Vychutnejte si TITANIC ve strhující 3D verzi v exkluzivní edici, která vychází při příležitosti 15. výročí jeho vzniku. Velkolepé mistrovské dílo Jamese Camerona, které získalo 11 CEN AKADEMIE včetně Ceny pro nejlepší film, přichází poprvé na Blu-ray v podobě, v jaké jste ho dosud nemohli vidět. Vydejte se na proslulou plavbu s touto výjimečnou sadou, jež obsahuje 3D i 2D verzi fi lmu, více než šest hodin bonusů, dva úplně nové dokumenty, pamětní knihu, dokumenty pasažérů, pohlednice s návrhy kostýmů a mnoho dalšího. --- "Loď snů - TITANIC", luxusní hotel na vodě s ohromnou kapacitou, vyplul do vod Atlantiku v dubnu roku 1912, aby přinesl smrt 1500 lidem, kteří bezmezně věřili v jeho bezpečnost. Napínavé vypravování začíná u vraku legendární lodi, kde najdou potápěči obrázek krásné dívky. Je zrestaurován a reportáž o celé akci je odvisílána televizí. Přihlásí se stará žena, která je tou dívkou na obrázku. Veliký příběh o vášnivé lásce mezi sedmnáctiletou Rose (Kate Winslet), která má na lodi i svého snoubence a Jackem (Leonardo DiC DiCaprio), z hlediska společenského postavení pro ni naprosto nepřijatelným mladíkem a nenadálé srážce lodi s ledovcem, může začít... (oficiální text distributora)
Bonusy: 2 nové dokumenty: Postřehy k TITANICU (HD) – Fascinující podrobný rozbor filmu, TITANIC: Poslední slovo Jamese Camerona (HD) – V produkci National Geographic, Více než 6 hodin materiálů, se kterými se ponoříte hlouběji k Titanicu: 29 vynechaných scén (HD), Alternativní závěr (HD), Více než 60 filmů o filmu, Pohled na revoluční vizuální efekty, Víc než 1000 fotografií, 3 komentáře, Mnohem více!

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 799 Kč. V obchodech od 19. září 2012.

Český trailer filmu Titanic

BD obal filmu StreetDance 2 StreetDance 2 (StreetDance 2) Blu-ray (Bontonfilm)
Pouliční tanečník Ash (Falk Hentschel) se rozhodne dát dohromady nejlepší tanečníky Evropy - hodlá totiž porazit po veřejné potupě své rivaly. Pokračování taneční franšízy z továrny BBC vyměnilo salsu za balet a ulice Londýna za pařížské kluby, britský ansámbl nahradila mezinárodní taneční "směs", vysokou školu baletu vášnivá salsa. Ashovi se podaří postavit dream team od Prahy až po Skandinávii, a vydá se s ním do Paříže, kde spolu s manažerem Eddiem hledá způsob, jak zbytek tanečních týmů položit na lopatky. V Paříži zabloudí i do salsa klubu, kde potká Evu, tanečnici salsy, a přemluví ji nejen ke spolupráci. Taneční variace i choreografie působí profesionálně, byť fúze latiny a street dance zavání chvílemi paskvilem - hlavně ale nečekejte strhující příběh, tenhle film je zážitkem především pro oči. O to víc ovšem oceníte 3D.
Synopse: Ash (Falk Hentschel) nadevše miluje streetdance a touží porazit nejlepší taneční skupinu na světě. Proto se svým novým kamarádem Eddiem (George Sampson) vyráží hledat špičkové tanečníky z celé Evropy a v Paříži se při tom zamiluje do Evy (Sofia Boutella), překrásné tanečnice salsy. V pokračování celosvětového hitu StreetDance navštívíte nejkrásnější evropská města a necháte se okouzlit velkolepým spojením pouličního tance a latiny. StreetDance 2 je větší, lepší, troufalejší a hlavně je zpátky! (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 19. září 2012.

Český trailer filmu StreetDance 2

BD obal filmu Diktátor Diktátor (The Dictator) (Magic Box)
V roce 1940 si Diktátora (silně připomínajícího Hitlera) zahrál Charlie Chaplin. O více než sedmdesát let později se ve stejnojmenném filmu objevuje komik a mystifikátor poněkud jiného ražení. Sacha Baron Cohen alias Aladín si po kazašském Boratovi a rakouském Brunovi nalepil na tváře plnovous a zahrál si na neomezeného vládce malé země Wadíja, jíž chce za každou cenu zachránit před demokracií. Satira, která všechno obrací naruby, vás spolehlivě zavede do světa, o němž se vám nikdy ani nezdálo. Krutovládci a diktátoři jsou v něm milými lidmi s obyčejnými starostmi, Amerika krajně nebezpečným státem a ohniskem epidemie zvané svoboda. Vydáte se s Aladínem do sídla OSN spolu s jeho dvojníkem a poradcem v podání Bena Kingsleyho? Nudit se nebudete i kdyby vám Cohenův do extremů dohnaný smysl pro humor neseděl. V bonusech naleznou fanoušci navíc scény, které byly z konečné verze filmu vystřižené.
Synopse: Z dílny tvůrců filmu Borat přichází vydařený příběh o severoafrickém diktátorovi (na Oscara® nominovaný** držitel Zlatého globu+ SASHA BARON COHEN; Borat, Bruno, Da Ali G Show), který je během své návštěvy New Yorku připraven o moc, a musí proto vzít práci v brooklynském obchodě se zdravou výživou. (oficiální text distributora)
Bonusy: Vystřižené a prodloužené scény, Hudební video: Best Love Song "Your Money Is On The Dresser", Otázky Larryho Kinga 
Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 19. září 2012.

Český trailer filmu Diktátor

BD obal filmu Tohle je ráj Tohle je ráj (Wonderlust) Blu-ray (Bontonfilm)
Letos v květnu měla americká komedie s Jennifer Aniston v hlavní roli premiéru v českých kinech, nyní vychází na DVD i Blu-ray nosičích. George (Paul Rudd) a Linda (Jennifer Aniston) jsou manželé, kteří se pokoušejí uchytit na Manhattanu. Bohužel neúspěšně, což je donutí k rozhodnutí se z New Yorku odstěhovat a přesídlit do Atlanty. Tam na ně ovšem čeká jen nesnesitelný Georgův bratr, nešťastný pár tak cestou narazí v Georgii na hippie komunitu, žijící na první pohled v idylickém světě. Peníze? Za ty si štěstí nekoupíte. Kariéra? Kdo ji potřebuje? Linda s Georgem podlehnou vidinám svobodomyslné filozofie a života bez materialistických hodnot - vyřeší se tím jejich problémy nebo si naopak další přidělají? Nenáročná komedie nejen pro vystresované obyvatele velkoměst, kteří trpí pocitem, že na venkově by jim bylo líp.
Synopse: George (Paul Rudd) a Linda (Jennifer Aniston) žijí v neustálém stresu na Manhattanu. Když George přijde o práci, jedinou jejich možností je odstěhovat se do Atlanty, kde bydlí Georgeův nesnesitelný bratr. Cestou do Atlanty ale dvojice náhodou narazí na Elysium, idylickou komunitu, která se snaží žít po svém. Bude pro ně Elysium znamenat tolik potřebný nový start, nebo způsobí jenom další potíže? (oficiální text distributora)
Bonusy: Tohle je ráj: Verze Bizarro - Nepovedené záběry - Vynechané scény

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 17. září 2012.

Originální trailer filmu Tohle je ráj

DVD obal filmu Čtyři slunce Čtyři slunce (Čtyři slunce) (Bontonfilm)
Další z filmů Bohdana Slámy (režíroval jej a psal scénář) z prostředí českého maloměsta se natáčel loni v Miroticích. Kromě známých herců jako Aňa Geislerová, Karel Roden, Jaroslav Plesl či Jiří Mádl nabízí rodinné drama hudbu kapely Vypsaná fiXa, hlavní postavu Vény svěřil Sláma Marku Škáchovi. Véna nenávidí svoji vlastní matku za to, že ho opustila a potažmo nenávidí i sám sebe. Jeho otec nestihl dospět a nevlastní máma si kvůli manželské krizi našla milence. Čtyři slunce navazují na Slámovu předchozí tvorbu - Divoké včely (2001), Štěstí (2005) i Venkovského učitele (2007) spojují podobná témata i prostředí jeho příběhů. Speciální postavou Čtyř sluncí je pak postava místního guru v podání Karla Rodena, film si odbyl světovou premiéru v soutěžní sekci filmového festivalu Sundance ve Spojených státech. Pokud máte rádi specificky potemnělou poetiku Slámových filmů, tohle je tip pro vás.
Synopse: Kolik sluncí je třeba, abychom byli šťastní? Příběh rodiny a jejich přátel z menšího města vypráví o touze proměnit svůj život k lepšímu, ale také o tom, jak často jsou děti ovlivňovány přešlapy svých rodičů. Téměř čtyřicetiletý, ale pubertou doposud zmítaný otec od rodiny Jára (Jaroslav Plesl) se stále nepoučil z vlastních chyb a jeho úlety s sebou přinášejí komické momenty. S partnerkou Janou (Anna Geislerová) vychovávají dvě děti. Starší z nich je dospívající syn z Járova prvního manželství Véna (Marek Šácha), který v příběhu sehraje klíčovou roli po boku staršího kamaráda, punkáče Jerryho (Jiří Mádl). Jana prožívá krizi v manželství, ta vyvrcholí v momentě, kdy Járu vyhodí z práce a ona si najde milence (Igor Chmela). Lavinu nečekaných událostí z povzdálí sleduje a možná nakonec ovlivní místní guru Karel, jehož ztvárnil v nezvyklé herecké poloze Karel Roden. Nový film mezinárodně ceněného režiséra Bohdana Slámy si odbyl světovou premiéru v soutěžní sekci filmového festivalu Sundance ve Spojených státech. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film se distribuuje bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: pro neslyšící
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 17. září 2012.

Český trailer filmu Čtyři slunce

DVD obal filmu Odsouzení Odsouzení (Conviction) (Magic Box)
Hillary Swank a Sam Rockwell se ve filmu Petera Bradshawa představují coby sourozenecký pár. Příběh natočený podle skutečných událostí líčí osudy Betty Anne Watersové, jejíž bratr Kenny byl v roce 1983 neprávem odsouzen na doživotí a vězněn za brutální vraždu staré dámy. A pokud kvůli něčemu stojí za vidění, pak jsou to především výkony hlavní herecké dvojice. Dokáže neochvějná jistota a víra studentky práv Betty v bratrovu nevinnost zvrátit soudní rozhodnutí a konečný verdikt jeho viny? Ve vedlejších rolích Juliette Lewis, Melissa Leo, Minnie Driver či Peter Gallagher. Pokud nemáte rádi tematicky "těžké" snímky, Odsouzení není nic pro vás. U příběhu Kennyho Waterse si odpočinete těžko, pokud ale hledáte napínavé melodrama, po Odsouzení s klidem sáhněte.
Synopse: Výjimečný snímek, který byl natočený podle skutečné události, přináší nezapomenutelný výkon dvojnásobné držitelky ceny Akademie Hilary Swank a Sama Rockwella. Betty Anne Watersová (Hilary Swank) je mladá žena, které se zhroutí svět poté, co je její milovaný bratr Kenny (Sam Rockwell) usvědčen z vraždy a odsouzen k doživotnímu vězení. Ona je však zarytě přesvědčena o jeho nevinně. S pomocí nejmodernějších vyšetřovacích technologií tak započne dlouhou cestu za prokázáním bratrovy nevinny. Hlavním pilířem tohoto životního dramatu je neochvějné pouto mezi bratrem a sestrou, které bude pro nejednoho diváka zdrojem inspirace. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film se distribuuje bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 17. září 2012.

Originální trailer filmu Odsouzení

DVD obal filmu Memphiská kráska Memphiská kráska (Memphis Belle) (Magic Box)
Sloužili na nejproslulejším bombardéru své doby, na létající pevnosti B-17 přezdívané podle malby na trupu Memphiská kráska. Za podobnou šanci by mnozí obětovali cokoli. Pod vedením kapitána Dearborna v podání Matthewa Modinea přežili 24 kobercových náletů na Německo a jejich služba tím v podstatě končila. Zbýval poslední útok, jenž se měl odehrát 17. května. Útok na Brémy. Obstojí Memphiská kráska ve finálové misi? Vynikající, absolutně realistické válečné drama o osudech mladých amerických pilotů, kopírující příběh skutečné letecké legendy, natočil v roce 1990 skotský režisér Michael Caton-Jones.
Synopse: Matthew Modine (Olověná vesta) a Eric Stoltz (Anakonda) stojí v čele silného hereckého obsazení Memfiské krásky, dobrodružného filmu, inspirovaného skutečným hrdinstvím 2. světové války. Producenti David Puttnam a Catherine Wyler se inspirovali filmem Catherinina otce Williama Wylera o slavné "létající pevnosti" z roku 1944. Režisér Michael Caton-Jones (Šakal) obsadil skvělé herce: Billyho Zanea (Titanic), Harryho Connicka Jr. (Vraždy podle předlohy), Tatea Donovana (Nápoj lásky č. 9), D. B. Sweeneyho (Ledové ostří), Seana Astina (Bourák), Davida Strathairna (L.A. Přísně tajné), Reeda Diamonda (Zločin v ulicích) a Johna Lithgowa (Takoví normální mimozemšťané). S tímto talentovaným mužstvem Memfiská kráska vzlétne. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 17. září 2012.

Originální trailer filmu Memphiská kráska

DVD obal filmu Bledý jezdec Bledý jezdec (Pale Rider) (Magic Box)
Akční americký western z roku 1985 natočil Clint Eastwood - v období, kdy se snažil vzkřísit už nemoderní žánr. V hlavní roli představuje osamělého jezdce, který nemá jméno, jen záhadnou minulost. Ve zlatokopecké osadě v horách se stane mluvčím zastrašovaných usedlíků proti bezohlednému podnikateli. Předurčuje ho k tomu pistolnická minulost i nevyrovnané účty, po nichž mu zbyly jen jizvy od kulek. Poté, co je zlo poraženo, nasedne na koně a beze slova odjíždí bojovat do další osady, kde je potřeba se postavit útisku a bezpráví. Ve filmu si zahráli Michael Moriarty (zlatokop Hull Barret), Carrie Snodgressová (Sarah Wheelerová) či tehdy začínající Christopher Penn v záporné roli Joshe LaHooda.
Synopse: Ve filmu Bledý jezdec se Clint Eastwood vyhoupl po devíti letech zpátky do sedla – a s ním i westernový žánr. Režisér a představitel hlavní role natočil poutavý film ve stylu napínavých westernovek jako Shane nebo V pravé poledne. Když začne těžařský magnát Coy LaHood (Richard Dystart) terorizovat nezávislé zlatokopy, objeví se v jejich táboře cizinec, který si říká Kazatel (Eastwood) a stane se jejich ochráncem. LaHood si tedy najme zkorumpovaného šerifa a jeho zabijáky - muže loajální tomu, kdo zaplatí víc. LaHood platí zlatem, ale ve velkolepé závěrečné přestřelce vyplácí Kazatel olovem. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 17. září 2012.

Trailer filmu Bledý jezdec

DVD obal filmu Tenkrát na Západě Tenkrát na Západě (Once Upon A Time) DVD (Magic Box)
Precizně zrestaurovaný vychází na DVD klasický western Sergia Leoneho z roku 1968. V Evropě film zaznamenal kasovní úspěch, v některých městech se hrál v kinech několik let. V Americe se ale Leoneho western setkal po premiéře s negativní kritikou a v roce 1969 byl vyloženě propadákem. Dnes je uznáván jako vůbec nejlepší western filmové historie. Popisuje boj o moc ve Flagstone, fiktivním městě na Divokém západě. Ve hře je pozemek související s výstavbou nové železnice - kdo získá kontrolu nad pozemky, na nichž má trať stát a zároveň je na něm zdroj vody? Děj zkomplikuje zákeřná několikanásobná vražda, kterou má na svědomí nájemní zabiják Frank. Nezapomenutelnou hudbu k filmu napsal Ennio Morricone.
Synopse: Velkolepý film Sergia Leoneho- na DVD v původním stavu i v precizně zrestaurované verzi- patří mezi režisérova neoceňovanější díla. Ve výpravném příběhu o chamtivosti, cti a odplatě zasazeném do doby na sklonku éry Divokého západu jsou tři protřelí pistolníci vtaženi do konfliktu o jediný zdroj vody ve vyprahlé pustině. Ve své vůbec nejzápornější roli nájemného vraha Franka, který má na svědomí smrt jedné rodiny, zazářil Harrison Ford. Nechvalně známého banditu Čejena křivě obviněného z této vraždy si zahrál Jason Robards a jako záhadný samotář Harmonika odhodlaný vykonat pomstu za dávnou křivdu se představil Charlie Bronson. Leoneovo mistrovské dílo, které ovlivnilo řadu režisérů, je považováno za jeden z nejlepších westernů všech dob. (oficiální text distributora)
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 17. září 2012.

Originální trailer filmu Tenkrát na Západě

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY