Paul Thomas Anderson se vrhne na detektivní komedii

Vydáno: 08.09.2012 13:30 - Marek Odehnal | foto: Paramount HE

Tvůrce takových filmových skvostů jako Magnolia nebo Až na krev, americký režisér Paul Thomas Anderson, se po aktuální, zřejmě další budoucí klasice The Master vrhne na docela jiný žánr. Natočí totiž detektivní komedii Inherent Vice.
Paul Thomas Anderson je bezpochyby jedním z nejtalentovanějších současných režisérů, a i když je jeho filmografie podstatně chudší, než by si filmový žánr zasloužil, když už jednou něco natočí, jedná se vždy o naprostý skvost.
Ať už se to týká průlomové Magnolie, prozatím vrcholného díla Až na krev nebo aktuální novinky o vzniku americké scientologické církve The Master, na kterou se zatím podle festivalových projekcí snášejí salvy nadšení a předpovědi hned několika Oscarů v hlavních kategoriích.
Dalším počinem si však Anderson zřejmě odskočí od vážných psychologických dramat. Adaptace románu Thomase Pynchona Inherent Vice bude totiž osobitou detektivkou z Kalifornie sedmdesátých let.
Příběh bude vyprávět o vyšetřování nevěry a řada lokací nás zavede do blázinců, přičemž chybět nebudou ani zkorumpovaní policisté. Sám režisér by snímek přirovnal ke crazy komediím dua Cheech a Chong a budeme se prý královsky bavit. Svým příznivcům navíc slibuje, že v následujících letech by chtěl být ve své režisérské práci daleko produktivnější než doposud.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY