Cameron Crowe se pouští do knižních adaptací

Vydáno: 27.08.2012 19:30 - Simona Knotková | foto: Paramount Pictures

Režisér Cameron Crowe svou šestiletou tvůrčí pauzu ukončil teprve na konci minulého roku komedií Koupili jsme ZOO. Ohlášeny má už i další tři projekty, z nichž dva vzniknou na motivy knižní předlohy.
Cameron Crowe, režisér podepsaný pod mysteriózním thrillerem Vanilkové nebe nebo pod snímkem z hudebního prostředí Na pokraji slávy, se skutečně opět vrací v plné parádě. A nemá to být pouze s připravovanou romantickou komedií s Emmou Stone v hlavní roli.
Crowe má políčeno také na tři knížky, které by pod jeho režií měli dostat svou filmovou adaptaci. První z nich je Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction, životopisný bestseller Davida Sheffa popisující život s drogově závislým synem. Příběh bude vycházet navíc i z autobiografie napsané právě Sheffovým synem Nickem Tweak: Growing Up On Methamphetamines.
Práva na zfilmování odkoupil už v roce 2008 Paramount společně s Plan B, společností Brada Pitta. S plánovaným konceptem příběhu ale sám autor předlohy, Sheff starší, nebyl příliš spokojený. Paramount nakonec od projektu odstoupil a původní Crowe byl nahrazen Stevenem Zaillianem.
V roce 2012, kdy adaptace znovu ožívá, se ale na plac vrací znovu Crowe a právě tento snímek by měl následovat po jeho nové, stále nepojmenované komedii.
Dalším dílem je pak Telegraph Avenue, dosud nevyšlý román amerického spisovatele Michaela Chabona, který vypráví o dvou kamarádech vlastnících obchod s deskami. Crowe by se měl zhostit režie televizní podoby pro HBO.
Fandové tohoto pětapadesátiletého tvůrce tedy můžou opět jásat.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY